ERDOGAN KUMOVAO IZETBEGOVIĆEVOJ ĆERKI: Turski predsednik prvo na svadbi, kasnije sastanak sa članovima Predsedništva BiH (FOTO)

O. M.

27. 08. 2021. u 17:01

PREDSEDNIK Turske Redžep Tajip Erdogan sa porodicom je došao u zvaničnu posetu BiH gde je kumovao na svadbi Jasmine Izetbegović, ćerke Bakira Izetbegovića, i Ćamila Humačkića, biznismena iz Stoca koji živi i radi u Nemačkoj.

ЕРДОГАН КУМОВАО ИЗЕТБЕГОВИЋЕВОЈ ЋЕРКИ: Турски председник прво на свадби, касније састанак са члановима Председништва БиХ (ФОТО)

Foto: Avaz

Nakon venčanja Erdogan će se sastati sa članovi Predsedništva BiH. Zvaničan doček, uz vojne počasti, planiran je za 17.30 časova.

Foto: Avaz

Erdogana je u Sarajevu sa oduševljenjem dočekalo više stotina građana koji su ga, na svakom koraku, pozdravljali aplauzom.  U sklopu posete Erdogan je posetio Šehidsko mezarje Kovači gde je, u pratnji bošnjačkog člana Predsedništva BiH Šefika Džaferovića, položio cveće na grob Alije Izetbegovića.

Foto: Avaz

Obišao je novu Upravnu zgradu Rijaseta Islamske zajednice u BiH, te u centru Sarajeva otvorio obnovljenu Čaršijsku džamiju, odnosno džamiju Havadže Duraka koju je restituisala Generalna direkcija vakufa Republike Turske. Potom je prošetao Baščaršijom gde ga je aplauzom pozdravljalo na stotine Sarajlija, a s nekima je nakratko zastao i razgovarao.

Erdogan je Jasmini Izetbegović kumovao na šerijatskom venčanju, a zvanice su se potom uputile u hotel "Evropa" gde će biti upriličeno građansko venčanje, kojem takođe kumuje turski predsednik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)