PREDLOG O PRITVORU APSOLUTNO NEOSNOVAN: Oglasio se branilac srpskog generala Savčića

Novosti online

07. 08. 2021. u 12:21

ADVOKAT Miodrag Stojanović, branilac generala Milomira Savčića, smatra apsolutno neosnovanim predlog Tužilaštva BiH o određivanju pritvora njegovom branjeniku.

ПРЕДЛОГ О ПРИТВОРУ АПСОЛУТНО НЕОСНОВАН: Огласио се бранилац српског генерала Савчића

General Milomir Savčić / Foto V. Mitrić

- Njemu nije zabranjeno da javno nastupa, njemu je zabranjeno da u javnim nastupima, kako to kaže rešenje, komentariše činjenicama koje se odnose na njegov krivični postupak. Nijedno od njegovih javnog nastupanja nije dovelo do kršenja navedenih mjera, nigdje nije govorio o svom predmetu. Govorio je generalno o pitanjima koja su mu postavljana o opštoj situaciji, izmjeni Krivičnog zakona u pogledu negiranja genocida, o događanjima koje se odnose na Srebrenicu, a ne o svom konkretnom predmetu - izjavio je Stojanović.

Stojanović je rekao da je juče, kao branilac optuženog generala, dobio poziv i predlog izjašnjenja Tužilaštva BiH na opravdanost produženja mera zabrane koje Savčić ima.

On je podsetio da su prema generalu Savčiću od ranije postojale mere zabrane napuštanja BiH, sastajanja sa svedocima u ovom predmetu i ono što je bilo najkarakterističnije - zabrana nastupanja u medijima u delu gde ne sme komentarisati činjenice iz svog predmeta.

- Tužilaštvo je u izjašnjenju o redovnoj kontroli navedenih mera zatražilo, tvrdeći da je general Savčić svojim istupima kršio ovu meru, da se prema njemu izrekne mera pritvora. U tom smisilu zakazano je ročište - naveo je Stojanović.

On je dodao da je u prilog tog predloga Tužilaštvo dostavilo one izjave i nastupe za koje smatraju da predstavljaju kršenje mera, a one su date u različitim medijima.

- Nama ostaje da sprovedemo to ročište i da se izjasnimo u vezi sa tim njihovim predlogom - pojasnio je Stojanović.

Ročište je zakazano za ponedeljak, 9. avgusta, u Sud BiH u 11.00 časova.

(SRNA)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)