STIGLI REZULTATI OBDUKCIJE DEČAKA IZ KNINA: Otac ga zaboravio u automobilu ceo dan, oglasili se lekari

Novosti online

10. 06. 2021. u 16:38

MALIŠAN (5), čije telo je pronađeno 8. juna u automobilu u Imotskoj ulici u Kninu, preminuo je od posledica toplotnog udara, pokazao je nalaz obdukcije.

СТИГЛИ РЕЗУЛТАТИ ОБДУКЦИЈЕ ДЕЧАКА ИЗ КНИНА: Отац га заборавио у аутомобилу цео дан, огласили се лекари

Foto: Depositphotos

Dečak je pronađen u očevom "bmw-u", gde je ostao zaključan nakon što ga je otac ostavio u vozilu i otišao u obližnju kasarnu u kojoj radi.

Uzrok smrti dečaka je hipertermija odnosno, toplotni udar. To je ustanovio patolog Kristijan Bečić koji je svoj nalaz i mišljenje dostavio Županijskom državnom tužilaštvu u Šibeniku koji vodi ovaj slučaj.

U nalazu međutim nigde ne stoji vreme dečakove smrti, pa se još ne zna kada je dečak preminuo. Zna se samo da je bio ostavljen na zadnjem sedištu očevog vozila koje je imalo zatamnjena zadnja stakla. Dečak je, prema procenama, u vozilu bio od 7,50 sati ujutro do 15,15 sati poslepodne.

Podsetimo, mališanov otac je kobnog dana dobio poziv da se hitno javi u kasarnu. Zaboravio je da nije ostavio dečaka u predškolsku ustanovu. Parkirao je kola i otišao u kasarnu, a dete je ostalo u kolima.

Dečak je, najverovatnije, zaspao jer je bilo rano.

Auto je ostao prekoputa kasarne na parkingu. Otac uopšte nije ni pomislio na dete sve dok ga nije pozvala žena oko 15 časova da ga pita gde im je sin jer nije u vrtiću.

Otac je tek tada shvatio da je mališan ostao u bmw-u zatamljenih stakala. Otrčao je do kola i zatekao beživotno telo svog sina.

Otac mališana je saslušan, nakon čega je pušten na slobodu jer je ocenjeno da ne postoje zakonski uslovi za istražni zatvor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina