HAOS U HRVATSKOJ: Medved na putu napadao automobile, oštetio pet

Tanjug

02. 06. 2021. u 18:50

U OKOLINI Fužina, na starom putu Rijeka - Zagreb, medved je danas napao i oštetio pet automobila, javili su hrvatski mediji.

ХАОС У ХРВАТСКОЈ: Медвед на путу нападао аутомобиле, оштетио пет

FOTO: Depositphotos

Niko od vozača i putnika nije povređen, ali je izazvana materijalna šteta, prenosi Dnevnik.hr.

Ovakvi događaji su retkost, kažu biolozi i lovci.

Prema procenama, u Hrvatskoj ima oko 1.000 jedinki smeđeg medveda, koji je strogo zaštićena životinjska vrsta.

Za medveda koji je napao, nadležno lovačko društvo zatražilo je interventan odstrel koji je i sproveden.

- Imao sam otvoren prozor, bili smo udaljeni najviše metar jedan od drugoga. Bio sam u šoku - opisao je napad jedan od vozača.

 - Bili smo u razmaku od 10 metara i videla sam da je krenuo prema meni. Nisam znala šta da uradim, dala sam po gasu jer da sam stala, ne znam šta bi se dogodilo - ispričala je Petra.

Slaven Reljić s Veterinarskog fakulteta u Zagrebu kaže da do sada nije zabeležen slučaj u kojem je medved na putu ciljano išao za autom.

 - To je jako opasna situacija -  kazao je Reljić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)