"ŠTA ĆU, ČEKAO SAM SAMO TRI SATA": Dostavljač hrane zajahao konja kako bi ljudima doneo hranu (VIDEO)

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

03. 01. 2024. u 18:38

FRUSTRIRAN čekanjem u dugim redovima da natoči benzin u motor, dostavljač hrane je uzjahao konja i otišao na posao.

ШТА ЋУ, ЧЕКАО САМ САМО ТРИ САТА: Достављач хране зајахао коња како би људима донео храну (ВИДЕО)

Foto: Eks printskrin/Shantanu

Na snimku objavljenom na društvenim mrežama vidi se dostavljač u Hajderabadu, u južnoj Indiji, kako jaše konja sa crvenom torbom iz službe za dostavu hrane "Zomato" na leđima, prenosi Gardijan.

U utorak su benzinske pumpe u gradu bile zakrčene automobilima nakon što je kratak štrajk vozača kamiona i cisterni doveo do nestašice goriva na pumpama. Oni su štrajkovali protiv predloženog zakona koji bi predviđao visoke novčane kazne i desetogodišnje zatvorske kazne za one koji su udarili drugo vozilo i pobegli sa mesta nesreće.

"Već sam preuzeo porudžbinu"

Štrajk je prekinut nakon što je vlada najavila da će se konsultovati sa vozačima pre nego što nastavi sa zakonodavstvom.

Dostavljač hrane sa konja mahao je prolaznicima i objašnjavao šta se dogodilo.

- Nije bilo benzina za moj motor. Čekao sam u redu tri sata, a sve se ovo desilo nakon što sam preuzeo porudžbinu, rekao je Indijac.

U Indiji se često mogu videti dostavljači hrane kako vijugaju kroz zakrčene gradove na svojim skuterima kako bi isporučili narudžbu na vreme. Zbog jake konkurencije, neke kompanije nude čak i dostavu u roku od 10 minuta, što je kritikovano u indijskoj javnosti, rekavši da ugrožavaju živote vozača dostavljača.

Kompanije kažu da vozači dostavljača nisu pod pritiskom jer ne znaju ništa o roku od deset minuta, a Zomato je rekao da njegovi radnici nisu nagrađeni za isporuku na vreme niti kažnjeni za kašnjenje u isporuci. U budućnosti planiraju da stave broj telefona na torbe za isporuku kako bi ljudi mogli da prijave prebrzu vožnju ili nesavesnu vožnju.

(Jutarnji list, Gardijan)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)