VENČATI SE U RIMU: Večni grad i dalje jedna od omiljenih destinacija budućih supružnika

Milica Ostojić

02. 02. 2023. u 15:10

"NEMA lepšeg mesta, bio je to nezaboravni dan", reći "da" sa pogledom na Koloseum, vredelo je 50 miliona evra u 2022. godini za više od 800 sklopljenih brakova, biznis koji je krenuo u Večnom gradu nakon kovida.

ВЕНЧАТИ СЕ У РИМУ: Вечни град и даље једна од омиљених дестинација будућих супружника

Foto AP

Rimski bajkoviti dan, prsten, zakletva "zauvek", fotografija sa Koloseumom u pozadini ili novčić bačen u Fontanu di Trevi da se ponovo vrate, ili neka druga lokacija u Laciju, među dvorcima ili prelepim malim varošicama, italijanski borgo, ovaj region sa Rimom prošle godine video je 855 proslava venčanja u vrednosti od 50 miliona evra.

Par koji odluči da se venča u Rimu u proseku potroši na slavlje 58.000 evra, ima i onih koji to simbolično učine (46,2 posto), ima civilnih ceremonija (37,9 posto) ili crkvenih (15,9 posto).

To nije ni izbliza onaj rekord kojeg je držala Italija pre kovida kada se na venčanja potrošilo 194,8 miliona evra na čelu sa Amerikancima, Nemcima, Englezima i Argentincima, ali sada su se njima pridružili i Švajcarci sa gotovo deset noćenja. Već se po prvim rezervacijama, jer se venčanje planira više meseci ili godinu unapred, predviđa da će se u 2023. godina stići u Rimu do hiljadu venčanja.

Šta traže stranci u Rimu kada odluče da se venčaju: istorijske lepote, dobru hranu, sugestivnu panoramu u gradu za fotografisati se, Vila Medići ili u Parku Pomorandži sa pogledom na grad i kupolu Svetog Petra, dah da zastane od lepote, večeru sa pogledom na Carski Forum, svadbeni ručak u čuvenim vilama kao što je Palata Torlonija sa antičkim salonima.

Kakva bolja reklama može biti od one kada na slavlje pristignu zvanice uobičajeno iz raznih zemalja, okupe se prijatelji koji potom pričaju i predlažu po povratku venčajte se u Rimu. Stranci koji se odluče na taj korak traže u Večnom Gradu i predmete koje izrađuju poznate zanatlije, nakit i razne predmete za budući stan, starinske tipografije grada ili papir ručne izrade za pozivnice za učesnike.

Rim je muzej pod otvorenim nebom, saglasne su dame koje se venčaju u ovom gradu, istorija, hrana, atmosfera, servis, pa i onaj koji se bavi razrešavanjem birokratskih procedura, budući supružnici moraju ostati zadovoljni čitavom procedurom venčanja i organizacije boravka jer se računa da će se vratiti u Rim na odmor ili preporučiti prijateljima, idite i venčajte se u Rimu, nećete se pokajati, pamtićete te dane za čitav život.

                                
                                                      

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna