MALO ČUDO PRIRODE: Upoznajte Dobija, mravojeda sa likom vilenjaka iz "Harija Potera" (VIDEO)

Novosti online

14. 02. 2022. u 23:34

PRVI afrički mravojed, rođen u Engleskom zoološkom vrtu, nazvan je po liku vilenjaka Dobija iz filma "Hari Poter".

МАЛО ЧУДО ПРИРОДЕ: Упознајте Добија, мравоједа са ликом вилењака из Харија Потера (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Ova vrsta životinja vodi poreklo iz podsaharske Afrike, gde se uglavnom lovi zbog mesa. Zbog razvoja privrede i ugroženog staništa vrsta je sve ugroženija. U zoo-vrtu u Česteru, u Engleskoj, nedavno je rođeno mladunče, koje je jedno od 66 jedinki te vrste koje se nalaze u zoo-vrtovima širom Evrope.

- Čim smo ugledali novu bebu pored mame, primetili smo njenu neverovatnu sličnost sa likom iz Harija Potera, Dobijem, pa je tako i nastalo ime životinje - rekao je Dejv Vajt iz zoološkog vrta u Česteru.

Roditelji ove vrste poznati su po nespretnom ponašanju prema svojim bebama, pa o njoj brinu zaposleni u vrtu.

- Pošto je beba tako sićušna i krhka, mi je štitimo od bilo kakvih slučajnih udaraca, pomažući mami sa dopunskim hranjenjem tokom cele noći, sve dok beba malo ne ojača - istakao je Dejv Vajt.

- Briga o ovim životinjama u zoološkim vrtovima pruža mogućnost da se sazna više o vrsti, njihovom ponašanju i njihovoj biologiji -rekao je Mark Brejšo, iz zoo-vrta u Česteru.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024