RAZGOVOR SA AUTOROM: U Umetničkoj galeriji Kruševac susret Branimira Karanovića sa publikom

S. B.

16. 05. 2021. u 18:39

RAZGOVOR sa autorom Branimirom Karanovićem čija je izložba fotografija i grafika postavljena u Umetničkoj galeriji u Kruševcu od 22. aprila, biće organizovana u ponedeljak od 13 sati.

РАЗГОВОР СА АУТОРОМ: У Уметничкој галерији Крушевац сусрет Бранимира Карановића са публиком

Foto: Galerija

Osim neposrednog susreta sa umetnikom, posetioci će moći da pogledaju i video preznetaciju stvaralaštva autora, kao i katalog postavke koja će pred publikom biti do 30. maja. Ceo program održava se u okviru manifestacije “Muzeji za 10”, tokom koje je i Umetnička galerija učestvovala je u obeležavanju 17. Evropske noći muzeja i Nacionalne nedelje muzeja.

Branimir Karanović od 2016. godine ima zvanje profesora emeritusa na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, gde je godinama predavao. Tokom rada je od 1974. učestvovao na značajnom broju izložbi u organizaciji Udruženja likovnih umetnika Srbije, Udruženja primenjenih umetnika Srbije, Beogradskog grafičkog kruga i Kulturnog centra Beograda, na brojnim izložbama jugoslovenske grafike i fotografije u inostranstvu, kao i na mnogim međunarodnim bijenalima i trijenalima grafike, u Ljubljani, Krakovu, Baden Badenu, Kjotu, Fridrikstatu, Sofiji, Varni, Berlinu, Atini, Solunu i Beogradu.

Samostalno je izlagao u jugoslovenskim i svetskim kulturnim centrima. Dobitnik je najznačajnjih nagrada za stvaralaštvo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja