"IERVOLINO ENTERTEJNMENT" ULAŽE U SRBIJI: 8,5 miliona evra za animirani sadržaj, stiže nova serija "Pafins" sa DŽoni Depom

Novosti online

09. 04. 2021. u 21:04

ITALIJANSKA kompanija Iervolino Entertejnment, kompanija za filmsku i televizijsku produkciju koju je osnovao producent Andrea Iervolino i čiji je suvlasnik Monika Bakardi, planira da uloži 100 miliona evra (118,6 miliona dolara) u proizvodnju animiranog sadržaja, uz dodatnih 8,5 miliona evra (10,1 milion dolara) u svom novom studiju u Srbiji.

ИЕРВОЛИНО ЕНТЕРТЕЈНМЕНТ УЛАЖЕ У СРБИЈИ: 8,5 милиона евра за анимирани садржај, стиже нова серија Пафинс са Џони Депом

FOTO: Printskrin

Novi Iervolino Studios, koji se sastoji od dva objekta smeštena u Beogradu i Novom Sadu, proizvodiće animirane projekte za svetsko tržište, među njima i kratku animiranu seriju "Pafins", u kojoj će glas pozajmiti DŽoni Dep. U produkciji Iervolina i Bakardijeve, ovaj crtani je animirana serija kratkog sadržaja sa mobilnim uređajima, koja se sastoji od 250 petominutnih epizoda trenutno dostupnih na Amazon Prime i Apple TV - prenosi Verajeti.

Kao i animirana serija kompanije "Arktički prijatelji", "Pafins" je izdanje animiranog filma "Arktički psi" iz 2019. godine, u kojem su predstavljeni glasovni talenti DŽeremi Renera, DŽona Klisa, Anđelike Hjuston, Heidi Klum, Aleka Boldvina i DŽejmsa Franca. "Pafins" obnavlja saradnju Depa i Iervolino Enterteinmenta, nakon što je glumac bio angažovan u epskoj drami Ćira Guere iz 2020. godine, "Vejting for d Barberians", u kojoj su takođe glumili Mark Rajlens i Robert Petison.

Iervolino Studios ima za cilj stvaranje visokokvalitetnog kratkog animiranog sadržaja za streaming platforme. Srpska jedinica trenutno zapošljava više od 70 profesionalaca - od reditelja i producenata do scenarista, montažera, umetnika scenarija, animatora, maketara i kompozitora - ali planira da taj broj na kraju poveća na oko 600. Iervolino Studios je takođe sklopio koprodukcijsko partnerstvo za animirani sadržaj sa beogradskim Arhangel Digital Studios, čiji je osnivač Miloš Biković.

- S obzirom da potražnja za animiranim sadržajem dostiže nove vrhunce na globalnom nivou, potreba za iskusnim animatorima na visokom nivou i animiranim sadržajima takođe raste, a mi sada nudimo izuzetno rešenje u Iervolino Studios - rekao je Iervolino.

- Animacija je moja strast već dugi niz godina i ponosan sam što sam ostvario novu viziju sa našim partnerima u Srbiji, koji su najbolji saradnici u klasi u svakom pogledu.

Iervolino Studios takođe podržava razvoj animacije i filma u Srbiji kroz saradnju sa obrazovnim sektorom, podržavajući inovacije u industriji i ulažući u obrazovanje i obuku zaposlenih.

- Posebno mi je drago što mogu da edukujem i obučim sledeću generaciju animatora u našim studijima - dodao je Iervolino.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)