TRI PRIREDBE ODJEDNOM: Novosadski sajam knjiga, obrazovanje i umetnost u onlajn izdanju

S.B.

19. 03. 2021. u 22:48

OVOGODIŠNjI Sajam obrazovanja "Putokazi", Programski deo Sajma knjiga "Dani Laze Kostića" i Virtuelna izložba "Šidski pejzaži Save Šumanovića", biće održani onlajn, na platformi Novosadskog sajma od 24. do 26. marta.

ТРИ ПРИРЕДБЕ ОДЈЕДНОМ: Новосадски сајам књига, образовање и уметност у онлајн издању

Foto Ilustracija N. Skenderija

Na "Putokazima" će informacije o obrazovnim profilima ponuditi srednje i visoke škole, fakulteti i privatni fakulteti, a nastupiće i naučni instituti iz Srbije i Republike Srpske pa će maturantima izlagači pomoći da nađu odgovor na pitanje "kuda dalje? ".

Najznačajnija manifestacija Sajma knjiga u Novom Sadu "Dani Laze Kostića", u onlajn izdanju uz više od 30 programa koji popularišu književnost, u digitalnom okruženju okupiće izdavače, pisce, kritičare i publiku.

NAGRADA "SAVA ŠUMANOVIĆ"

Za domete u likovnoj umetnosti biće uručena Nagrada “Sava Šumanović” koja se dodeljuje na Novosadskom sajmu od 1999. godine. Zahvaljujući renomeu Šumanovićevog imena, te visokom kriterijumu pri izboru dosadašnjih dobitnika koji se ubrajaju u najvažnije aktere naše savremene umetnosti, ta nagrada je izrasla u jedno od najznačajnijih priznanja u oblasti likovne umetnosti u nas.


 

 - S obzirom na to da mere koje se sprovode u cilju sprečavanja širenja korona virusa, Novosadski sajam će posetiocima na platformi prirediti Virtuelnu izložbu "Šidski pejzaži Save Šumanovića" na kojoj će biti predstavljene najreprezentativnije pejzažne slike iz Šumanovićevog poznog opusa, koje brojni vrsni kritičari i poznavaoci umetnosti smatraju vrhuncem njegovog slikarstva – kaže Gordana Knežević sa Novosadskog sajma.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna