MUČILA I KLALA ŽENE I DECU! Prelepa srpska glumica u "Dari iz Jasenovca" oživela pravog monstruma (FOTO)

Novosti online

23. 02. 2021. u 19:59

МУЧИЛА И КЛАЛА ЖЕНЕ И ДЕЦУ! Прелепа српска глумица у Дари из Јасеновца оживела правог монструма (ФОТО)

Foto: Printscreen

USTAŠKU upravu ženskog dela koncentracionog logora u Staroj Gradiški sačinjavale su Maja Buždon iz Bakra, koja je bila komandant, Božena Obradović sa Korduna i Nada Šakić iz Livna, a važile su za ozloglašenu "crnu trojku" Jasenovca.

Marija Maja Buždon Slomić, bila je komandant ženskog dela ustaškog logora Stara Gradiška od 1942 do 1945. godine, a iako nije "zauzela" toliko mesta u radnji filma "Dara iz Jasenovca", bila je podjednako poznata po zverstvima kao i druge ustaše u logorima u Jasenovcu.

Na njih je pucala i nekoliko ih ubila. Tukla ih je palicama i motkama. Puštala je pse na njih. Naređivala je njihovo bacanje u samice gde su umirale od gladi i bolesti.

Nakon poraza ustaša bežala je pred pobedničkom partizanskom vojskom iz Hrvatske u Sloveniju gde su ju partizani uhvatili 1945. godine. Odmah je odvedena na suđenje u vojni sud u Zagrebu gde su je iste godine osudili na kaznu smrti vešanjem.

Uloga bezdušne devojke - mučiteljke u filmu "Dara iz Jasenovca" pripala je mladoj srpskoj glumici Martini Kitanović, a scena gde ubija majku bolesnog deteta ostala je svima urezana u pamćenju.

Mladu umetnicu domaća publika zna iz ostvarenja "Južni vetar", ali i iz popularne serije "Vojna akademija".

Martina je izuzetno aktivna na društvenoj mreži Instagram, a gledajući njene fotografije teško je poverovati da ova lepa devojka uspešno može da iznese rolu monstruma.

(Alo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)