PREMIJERA „POD ISTIM KROVOM“: Nova predstava na scen Novosadskog pozorišta

V. V. S.

12. 02. 2021. u 18:32

PUBLIKA Novosadskog pozorišta će u idućoj nedelji, posle prazničnog odmora, imati priliku da pogleda dva izvođenja „ Paravana“, kao i premijeru predstave „Pod istim krovom“.

ПРЕМИЈЕРА „ПОД ИСТИМ КРОВОМ“: Нова представа на сцен Новосадског позоришта

Foto Srđan Doroški/ Novosadsko pozorište

Predstava „Paravani“ ( režija Dino Mustafić), biće izvedena 17. i 18. februara, a reč je o ansambl predstavi, koja je prvi put prikazana početkom decembra.

Svako veliko delo ima taj potencijal da prepoznajemo svoju stvarnost ili prošlost u univerzalnosti priče, karaktera i odnosa, emotivnih i misaonih tokova. Zanimljivo da je Žene i sam boravio na Balkanu. Alhemijsko, ritualno, ponekad okrutno i sirovo jesu odlika njegovog pisma. Kud ćete više razloga da ne prepoznamo i Balkan kod Ženea- rekao je povodom dela koje ga je inspirisalo reditelj Dino Mustafić.

Posle toga će, 19. februara, na maloj sceni teatra, biti premijerno izvedena predstava „Pod istim krovom“ , koju Novosadsko pozorište priprema u koprodukciji sa Asocijacijom Kulturanova. Predstava je zasnovana na motivima istoimenog romana autora Amira Baitara i Heninga Zusebaha, u dramatizaciji Aleksandre Mrđen, a u režiji Ivane Janošev.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)