KOLARIĆEVA PRVA NA LISTI: Upravni odbor Muzeja savremene umetnosti poslao mišljenje o kandidatima

M. A. K.

08. 02. 2021. u 23:15

UPRAVNI Odbor Muzeja saveremene umetnosti prosledio je rezultate javnog konkursa za izbor dirktora ove važne kulturne institucije na beogradskom Ušću, na dalje odlučivanje Ministarstvu kulture i informisanja.

КОЛАРИЋЕВА ПРВА НА ЛИСТИ: Управни одбор  Музеја савремене уметности послао мишљење о кандидатима

Foto arhiva

Kako "Novosti" saznaju iz pouzdanih izvora, sva četiri kandidata, sa kojima je obavljen javni razgovor krajem januara - Nela Tonković, Marijana Kolarić, Slobodan Nakarada i Branko Popović, pozitivno su ocenjeni, odnosno konstatovano je da su podobni za čelnu poziciju u MSU.

Kao najpodobnijeg kandidata, Upravni odbor je, ipak, preporučio Marijanu Kolarić, istoričarku umetnosti i trenutnu umetničku direktorku privatne galerije "Novembar" sa Vračara, koju je ona i osnovala sa Srđanom Šaperom.

Na jučerašnjoj konferenciji povodom sto dana rada Ministarstva kulture i informisanja, ministarka Maja Gojković je rekla da očekuje da će joj ovih dana stići lista prioriteta koju je sastavio UO MSU, na čelu sa predsednikom Vladislavom Šćepanovićem.

- Videću kako su ih rangirali. Poštovaću njihovu volju i takav predlog uputiti Vladi Republike Srbije na usvajanje, bez ikakvog uplitanja - istakla je ministarka Gojković.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a