NOVI PROSTOR GRAFIČKOG KOLEKTIVA: Let ka mesecu Vesne Stajčić

M.A.K.

29. 01. 2021. u 18:30

SLIKARKA i grafičarka, Vesna Stajčić, od 1. do 13. februara, predstaviće radove na izložbi "Ka Mesecu", u novom prostoru Grafičkog kolektiva, u ulici Dragoslava Jovanovića.

НОВИ ПРОСТОР ГРАФИЧКОГ КОЛЕКТИВА: Лет ка месецу Весне Стајчић

Grafički kolektiv

Unutrašnji svet, koji Vesna Stajčić, oživljava na svojim grafikama, je prema rečima likovne kritičarke maje Živanović,"svojevrsni omaž detinjstvu, ljubav prema životu, poigravanje sa stvarnošću, odnosno oživljeni snovi i sećanja". 

 Rođena u Beogradu 1972. Vesna Stajčić je diplomirala slikarstvo 1997. na Fakultetu primenjenih umetnosti, od kada samostalno izlaže u rodonom gradu, ali i Novom Sadu, Nišu. Učestvovala je i na međunarodnim izložbama grafike u Poljskoj, Japanu, Mađarskoj, Srbiji, Rumuniji...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)