DIRLJIV OPROŠTAJ KOLEGA OD RIALDE KADRIĆ: Prerano nas je napustila, bila je zaista velika glumica

Novosti online

26. 01. 2021. u 18:18

ДИРЉИВ ОПРОШТАЈ КОЛЕГА ОД РИАЛДЕ КАДРИЋ: Прерано нас је напустила, била је заиста велика глумица

Foto: Printscreen

NISMO se oporavili ni od smrti Mire Furlan, a kao grom iz neba odjeknula je vest da je juče u 57. godinu u Atini iznenada preminula Rialda Kadrić Šebek.

Sredinom sedamdesetih bila na vrhuncu slave, iako je tada imala nepunih 14 godina. Film "Lude godine" (deo "Žikine dinastije") doneo joj je nemerljivu popularnost. I prvi poljubac imala je na filmu, i to sa svojim Bobom, odnosno partnerom Vladimirom Petrovićem. Nikada nije upisala glumu, a vest o njenom odlasku šokirala je i tvorca i scenaristu ovog serijala Jovana Markovića.

- Nisam kontaktu s Rialdom godinama. Otkad se završilo snimanje čuli smo se jednom samo preko telefona. Ona nije bila profesionalna glumica, ali imala je nešto što je plenilo u kadru. Obavila je sjajno svoje zadatke. Imala je izvanrednu moć transformacije. U nekoliko godina je morala da igra devojčicu, pa majku koja ženi sina. Fizički je bila dete, a to se nije videlo. Šteta što nas je prerano napustila, bila je velika glumica - kaže Marković.

Rialda je 2021. trebalo da snima i nastavak filma pod nazivom "Luda godina". Radovala se što će ponovo raditi s Nikolom Kojom i svojim partnerom Vladimirom Petrović.

- U životu prihvatam ono što za mene kreira pozitivno iskustvo. A to je, pre svega, komunikacija, rad s ljudima koje cenim i koji mi prijaju, izazivaju da stvaram nešto novo, učim i, naravno, da se s njima mnogo smejem - rekla je Rialda u poslednjem intervju za Novosti.

Vest o njenoj smrti pogodila je mnoge, a oglasila se glumica Snežana Savić. Iako nisu bile direktno partneri, obe su bile deo "Žikine dinastije".

- Nisam čula. Baš mi je žao, ona je mlada žena. Strašno. Nikada nismo bile direktno partneri, nisam je nažalost ni upoznala. Ja sam igrala kasnije sa Gidrom, a nju nisam upoznala. Baš je tužna vest, mnogo mi je žao - rekla je Snežana.

Uzrok smrti još nije saopšten, a vreme i mesto sahrane nisu još objavljeni.  

Vesna Čipčić se setila da je sa Rialdom imala lepu saradnju, i rekla je da je šokirana ovom vešću.

FOTO: Arhiva novosti

- Šokirala me je ova vest. Žao mi je. Godinama smo lepo sarađivale. Mlada žena. Ne znam da je bolovala, pa je iznenađenje još veće. Mir njenoj duši.

Boris Milivojević je istakao da ne zna šta da kaže, pogotovo kada sazna da je umro neko koga je poznavao.

- Sad sam čuo tu vest od vas. Šta da kažem kad čujem da je umro neko koga sam poznavao. Tužan sam, ona je bila relativno mlada, strašno je to tužno kad neko ne proživi dovoljno, a imam utisak da je život ionako prekratak, još kad čovek ranije završi. Ne znam šta da mislim, žao mi je jako - istakao je Boris.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)