OD STEFANA MILENKOVIĆA DO ELEKTRIČNOG ORGAZMA: Sadržajan desetočasovni program "Novi Sad EPK Doček 7529"

S.Bajić

12. 01. 2021. u 12:20

VIŠE od 10 časova onlajn programa muzičke, vizuelne i izvođačke umetnosti iz 14 novosadskih prostora za kulturu, među kojima su prva Gradska koncertna dvorana, Fabrika, Skladište, Biro i Čeličana, Novosadsko pozorište i mreža kulturnih stanica, i uz učešće gotovo 100 umetnika, biće predstavljeni publici 13. januara u okviru projekta „Novi Sad - Evropska prestonica kulture, Doček 7529.“.

ОД СТЕФАНА МИЛЕНКОВИЋА ДО ЕЛЕКТРИЧНОГ ОРГАЗМА: Садржајан десеточасовни програм Нови Сад ЕПК Дочек 7529

Foto: Jelena Ivanović

Program će biti dostupan putem platforme visitns.rs i odabranih televizijskih kanala, i predstaviće široku lepezu izvođača od Stefana Milenkovića i Vasila Hadžimanova sa kamernim orkestrom Kamerata Akademika, preko rok ikona, Električnog orgazma, i novih zvezda Buča Kesidija, sve do autentičnih izvođača novosadske umetničke scene, kao što su Agota Vitkai Kučera, Lana Zorjan i brojni drugi.

Foto: Jelena Ivanović

 

- Kada sam krenuo da razmišljam o repertoaru, imao sam u vidu da je Nova godina, i da program treba da bude svečan, ali i zabavan. Šta je ono što bi mi privuklo pažnju, da sam kod kuće i da slušam koncert? Isto tako, morao sam da razmišljam o konceptu starog i novog - nova Gradska koncertna dvorana, u gradu sa tako bogatom kulturnom istorijom. Tako se nametnuo eklektičan program. Čak dva aranžmana su napravljena samo za ovu priliku, tako da mislim da je spoj ovakvog programa, Kamerate i Vasila, fenomenalan - najavljuje Stefan Milenković.

PROGRAM

Program „Dočeka 7529.“ počeće u 15.30 časova operom za decu „Snežana“, udruženja umetnika „Visoko C“, u 16 nastupa „Čember“, u 16.30 hor „Sveti Stefan Dečanski“ i orkestar „Orfelin“ uz Radoslavu Vorgić - Žuržovan a u 17.45 je koncert „Betovenu u čast“, Agote Vitkai Kučera i Jelene Simonović- Kovačević. U 19 nastupa violinistkinja Lana Zorjan, u 20 Stefan Milenković, Kamerata akademika i Vasil Hadžimanov, u 21 „DŽezva & DŽezvica“. Električni orgazam je u 23, a u Novu godinu po julijanskom kalendaru uvešće nas Buč Kesidi i zatim sledi koncert Marka Veselinovića.

Vasil Hadžimanov ne krije da se izuzetno obradovao kada ga je Stefan Milenković pozvao da gostuje na novogodišnjem koncertu, te da se nada da će publika voleti izvedbu „Božićne pesme“ i „Preko brda, preko brega“.

- Stefan se dosetio da bih ja bio dobar dodatak celoj ovoj priči, i hvala mu na tome. S obzirom da je ipak povod Nova godina i praznično raspoloženje, mislim da su ove dve pesme bile odličan izbor. Jedna naša, a druga strana, svakako su obe klasici, a napravili smo i fine i drugačije aranžmane za ovu priliku - kaže Hadžimanov.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)