U ORGANIZACIJI HEREFAKT FONDA: Online finale evropskog projekta Future Epics

V.V.S.

24. 11. 2020. u 13:39

У ОРГАНИЗАЦИЈИ ХЕРЕФАКТ ФОНДА: Онлине финале европског пројекта Футуре Епицс

Foto: Depositphotos

HARTEFAKT fond priređuje onlajn finale projekta Future Epics koji je okupio umetničke produkcije iz Švedske, Hrvatske i Srbije, u periodu od 23 – 28. novembra svaki dan od 17 časova, na Facebook strani Future Epics.

Posle uspešnih premijera na nedavno održanim 71. Dubrovačkim ljetnjim igrama, publika će imati priliku ne samo da ih upozna, već i da učestvuje u umetničkoj razmeni aktera koji će tokom intenzivnog online programa, otkrivati pojedinosti rada na svojim predstavama.

Ovako osmišljen rezidencijani program ujedno je i poslednja aktivnost dvogodišnjeg projekta Future Epics, nastalog uz podršku programa Kreativna Evropa i uz pomoć Ministarstva kulture i obrazovanja Republike Srbije, a realizovanog pod vođstvom Hartefakt fonda.

Online program otvaraju umetnici Saša Božić i Petra Haršćanec iz Hrvatske. Oni će govoriti o kreativnom radu na predstavi „Grižula“ Marina Držića, a prikazivanjem ranijih radova i performansa pokazaće na koji način ih je preispitivanje folkora vodilo ka radu na ovoj predstavi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)