BETMEN, SPAJDERMEN I JAPANSKA TRADICIJA: Nova kultna izdanja u riznicama "Čarobne knjige"

Marina Mirković

24. 11. 2020. u 18:20

IZDAVAČKA kuća "Čarobna knjiga" koja objavljuje licencirana izdanja kompanija koje o(p)staju kao temeljci devete umetnosti, među desetinama novih naslova, donela nam je štošta novo i iz "Marvela" i DC, ali i iz kuće Bonelli.

БЕТМЕН, СПАЈДЕРМЕН  И ЈАПАНСКА ТРАДИЦИЈА: Нова култна издања у ризницама Чаробне књиге

Foto promo

Prva i najčuvenija priča iz slavnog Snajderovog i Kapulovog serijala u Betmenu, objavljena je u knjizi "Saga o sovama" koja obuhvata oba dela, "Sud sova" i "Grad sova".

Skot Snajder je iznova definisao Betmena, produbljujući i humanizujući mit o Mračnom Vitezu, kao niko drugi od Frenka Milera u osamdesetim, pisao je "Njujork tajms" povodom ove mračne priče o senovitim društvima i davno zaboravljenim porodičnim tajnama.

Tajna organizacija "Sud sova" iznenada se pojavljuje u Gotamu, a pokušavajući da razreši kobnu misteriju Betmen otkriva zaveru koja se proteže unazad kroz vreme, do njegovog detinjstva, pa i dalje od toga, do samih korena nastanka grada kojem se zakleo da će ga štititi. Da li možda "Sud sova", za koji se nekad mislilo da je samo urbani mit, stoji iza neiskorenjivog kriminala i korupcije u Gotamu? Ili to Brus Vejn polako ludi i posrće pod pritiskom koji mu donosi uloga Betmena?

Foto promo

U drugoj nezaboravnoj priči Snajdera i Kapula, "Betmen: Smrt porodice", klovnovski princ kriminala i zločina Džoker se vraća i u najstrašnijem i najličnijem napadu na Betmena, ustremljuje na njegovu porodicu - na Bet-Devojku, Noćnu Pticu, Crvenu Kacigu i na Brusovog sina, Demijana Vejna, najnovijeg Robina - sprovodeći svoj bolesni, uvrnuti naum da uništi Mračnog Viteza.

Iz riznice "Marvela", stižu dva toma stripa "Totalni masakr" Toma Defalka, a masakr iz naslova započinje Venomov izrod koji je, kako bi raširio poruku nasilništva, haosa i sveopšteg pokolja, okupio vojsku Spajdermenovih ludih protivnika: Strvinara, Demogoblina, Vrisku i Spajdermenovog Dvojnika. Brojno nadjačan, paukoliki pentrač po zidovima primoran je da regrutuje sopstvenu družinu superbića koja će se suprotstaviti toj plimi zla: Crnu Mačku, Plašta i Kamu, Morbijusa, Noćnog Stražara, Vatrenu Zvezdu, Kapetana Ameriku, Gvozdenu Pesnicu i... Venoma?! Spajdermen stupa u prinudni savez sa svojim najljućim neprijateljem ne bi li zaustavio Masakrov mahniti pir.

Foto promo

Riznica Bonelli postala je bogatija i za prva dva toma sa četiri priče iz proslavljenog serijala "Čanbara" čiji je autor Roberto Rekioni. Istovremeno brutalne, pune stilizovanog nasilja, i elegantne i odmerene, priče o najčasnijim japanskim ratnicima majstorski su ispripovedane, rečju i slikom, u duhu tradicije u kojoj se mudrost polako otkriva onima koji su spremni da slede njen put, u Čanbari otelovljen u liku zagonetnog starca koji uvek igra na kartu pravde i slobode.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024