BORIO SE, ALI NIJE IZDRŽAO: Evo od čega je preminuo Mustafa Nadarević

Novosti online

22. 11. 2020. u 15:57

POZNATI glumac Mustafa Nadarević preminuo je nakon duge borbe sa teškom bolešću u 77. godini.

БОРИО СЕ, АЛИ НИЈЕ ИЗДРЖАО: Ево од чега је преминуо Мустафа Надаревић

Foto: Jutjub Lud zbunjen normalan Printskrin

Bolovao je od karcinoma pluća, nedavno je otpušten iz bolnice i bio je u kući u Zagrebu, a kako su pisali mediji nije izlazio iz kuće zbog epidemiološke situacije.

Mustafa Nadarević rođen je u Banjaluci 1943. godine. 

Nadarević je diplomirao glumu na zagrebačkoj Akademiji za kazališnu umetnost, a pozorišnu karijeru započeo kao član Zagrebačkog kazališta mladih. Postao je stalni član ansambla Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu 1969. godine.

Kao reditelj debitovao je 1992. godine predstavom „Let iznad kukavičjeg gnezda“, a od tada do danas je postavio više predstava, između ostalih „Balkanskog špijuna“, Dušana Kovačevića i „Zabune“, Alana Ajbourna u Satiričnom kazalištu Kerempuh i „Hasanaginicu“ Milana Ogrizovića u HNK i Narodnom pozorištu u Sarajevu.

Filmsku karijeru započinje sporednim ulogama početkom osamdesetih godina 20. veka, da bi se zatim nametnuo kao izbor za glavne uloge. Pažnju javnosti je skrenuo 1985. godine ulogom Zijaha u Filmu Otac na službenom putu Emira Kusturice, ulogom Mihajla u filmu Već viđeno Gorana Markovića iz 1987. godine, ulogom Leona Glembaja u filmu Glembajevi Antuna Vrdoljaka iz 1988. godine za koju je dobio Zlatnu arenu festivala u Puli za najboljeg glumca i u popularnoj seriji Lud, zbunjen, normalan u režiji Elmira Jukića, gde tumači lik Izeta Fazlinovića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega