ZATVARANJE 55. FILMSKIH SUSRETA U NIŠU: Gran Pri Filipu Đuriću

J. Ć.

15. 10. 2020. u 21:15

PRIZNANjA glumcima na zatvaranju 55. Filmskih susreta u Nišu dodeljena su u Gradskoj kući, nakon čega su se oko 20 sati glumci pokloniti i publici u bioskopu “Sinepleks”, gde je ove godine, zbog epidemije korone, održavan festival.

ЗАТВАРАЊЕ 55. ФИЛМСКИХ СУСРЕТА У НИШУ: Гран При Филипу Ђурићу

Foto: J. Ćosin

Žiri 55. Festivala glumačkih ostvarenja igranog filma u Nišu u sastavu Tijane Pečenčić, Feđa Stojanović i Jelena Mila, doneo je odluku o ovogodišnjim nagradama.

Gran Pri „Naisu“ za najbolje glumačko ostvarenje dobio je Filip Đurić za ulogu u filmu "Moj jutarnji smeh" reditelja Marka Đorđevića. “Caricu Teodoru” za najbolju žensku ulogu dobila je Ivana Vuković za ulogu u filmu "Moj jutarnji smeh" reditelja Marka Đorđevića, dok je “Car Konstantin”, za najbolju mušku ulogu, otišao u ruke “Vladimira Gvojića” za ulogu u filmu "A.S. (25)" rediteljke Milene Grujić.

Foto: J. Ćosin

Povelju za izuzetnu žensku ulogu dobila je Anja Pavićević za ulogu u filmu "Ime naroda" reditelja Darka Bajića, a za izuzetnu mušku ulogu Vojin Ćetković za ulogu u filmu "Grudi" rediteljke Marije Perović.

Nagradu za žensku epizodnu ulogu dobija Nina Janković za uloge u filmovima "Realna priča" reditelja Gordana Kičića i "Vojna akademija 5" reditelja Dejana Zečevića. Nagradu za mušku epizodnu ulogu dobija Andrija Kuzmanović za ulogu u filmu "Ime naroda" reditelja Darka Bajića.

Foto: J. Ćosin

Nagradu za debitantsku ulogu dobija Mira Janjetović za ulogu u filmu "Asimetrija" rediteljke Maše Nešković, dok je plaketu za najboljeg stranog glumca dobio Goran Bogdan za ulogu u filmu "Otac" reditelja Srdana Golubovića.

Glumac pete festivalske večeri i glasovima publike Glumac Filmskih susreta je Bojan Perić iz filma "Vojna akademija 5" Dejana Zečevića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati