ERIH FROM: Nahranjeni roboti

Erih From

13. 10. 2020. u 16:33

MOŽE se bez preterivanja reći da znanje o velikim idejama koje je čovečanstvo stvorilo nikada nije bilo raširenije u svetu nego što je to danas, i da ideje nikada nisu bile neuticajnije nego što su danas.

Komentari (3)

Miholjsko leto

13.10.2020. 18:48

Hvala za ovaj tekst velikog filozofa savremene drustvene misli. Sloba da od je zapravo bekstvo od slobode, kako je uvazeni vec pisao u istoimenom delu. Biti za nesto, znaci preuzeti odgovornost za posledice, a to nije izbor modernog coveka koji bezi od takve slobodo da ne bi bio kriv za ono sto ne moze promeniti svojim delovanjem. Nemocan i sam međju tolikim stvarima koje mu zapravo nisu potrebne. Sam sa sobom a usamljen međju drugima i stvarima koje ima moc da kupi, kao kompenzaciju za nemoc da deluje kao stvarno slobodno, stvaralačko i duhovno ispunjeno biće. Da nema ljubavi, odavno bi digao ruke i od sebe jer s njom je manje sam i vise odgovoran da barem ljubav opstane i u neslobodi.

Bili

14.10.2020. 12:45

Drugim rečima znamo šta nećemo(od), ali ne znamo šta hoćemo (za) ili barem to za, pogrešno procenjujemo.Kao što neko reče, pažnja današnjeg čoveka je kao kod voćne mušice..