HOLIVUDSKA EKIPA U SRBIJI SNIMA NASTAVAK FILMA "NE DIŠI": Stiven Lang u Beogradu

R. RADOSAVLjEVIĆ

28. 07. 2020. u 21:13

POSLE priprema tokom februara i marta koje su prekinute zbog pandemije, u Beograd je pre dva dana stigla slavna holivudska ekipa filma "Ne diši" (Don't Breathe), na čelu sa glumačkom zvezdom Stivenom Langom, koja će u Srbiji snimati dugoočekivani nastavak ovog horor hita.

ХОЛИВУДСКА ЕКИПА У СРБИЈИ СНИМА НАСТАВАК ФИЛМА НЕ ДИШИ: Стивен Ланг у Београду

Foto: IMDB

Kako "Novosti" nezvanično saznaju, reditelj i scenarista Fede Alvarez, i producenti Sem Rejmi i Rob Tejpert, planiraju da snimanje u Srbiji traje 50 dana, gotovo sve scene snimaće se u studijima u Beogradu, a preliminarni budžet koji će biti potrošen kod nas iznosi oko devet miliona dolara. Prethodno ostvarenje, prvi deo filma "Ne diši" iz 2016. u celosti je snimljeno u Detroitu, sa sličnim budžetom (manje od 10.000.000 dolara), a na bioskopskim blagajnama širom sveta Alvarezova horor drama zaradila je blizu 160.000.000 dolara i bila jedan od najgledanijih filmova u toj godini.

Foto: IMDB

Slavni Stiven Lang, zvezda filmova "Lovac na ljude", "Getisburg", "Bogovi i generali", "Državni neprijatelji", "Avatar"..., koji je u prvom delu "Ne diši" oduševio kritiku i publiku ulogom slepog veterana, i u nastavku filma igraće glavnu ulogu. U glumačkoj ekipi su i Džejn Levi, Dilan Minet, Danijel Zovata..., a ovaj film dovodi u našu zemlju ekipu od oko 250 ljudi koji će raditi u glavnoj produkciji, uz učešče i naših brojnih filmskih radnika.

Koliko je za Srbiju kao lokaciju važan ovaj projekat govori i činjenica što je Alvarezova priča o trojici prijatelja koji pokušavaju da opljačkaju slepog čoveka 2017. osvojila nagradu "Saturn" za najbolji horor film. Prema oceni brojnih američkih kritičara koji su "Ne diši" proglasili najboljim ostvarenjem u ovom žanru u poslednjih 20 godina, Alvarez je krenuo stopama slavnog Hičkoka, najvećeg majstora horora.

Foto: IMDB

Iza nastavka filma koji u vreme kolapsa filmske industrije u čitavom svetu predstavlja veliku "injekciju" optimizma za našu zemlju stoje najveće američke producentske kuće, Sony Pictures Worldwide, Ghost House Pictures i Good Universe. Ovaj projekat kod nas dovodi kompanija Work in progress, koja već godinama dovodi u Srbiju najpoznatije holivudske producentske ekipe i glumačke zvezde, a premijera nastavka Alvarezovog horor remek-dela očekuje se krajem iduće godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)