UŽIVANJE ZA PUBLIKU: Koncert Beogradske filharmonije na Kolarcu, na repertoaru filmska muzika Morikonea

M. N. M.

23. 11. 2023. u 21:15

BEOGRADSKA filharmonija priprema poseban repertoar u znaku filma, na koncertu posvećenom muzici čuvenog Enija Morikonea, u petak 24. novembra, od 20 časova u dvorani Kolarca.

УЖИВАЊЕ ЗА ПУБЛИКУ: Концерт Београдске филхармоније на Коларцу, на репертоару филмска музика Мориконеа

Marko Đoković/BGF

Pod palicom Franka Štrobla, specijaliste za izvođenje filmske muzike, orkestar izvodi program koji kombinuje numere iz filmskih klasika, a neke od njih će upravo u izvođenju naše filharmonije imati svoju koncertnu premijeru.

Odmah po povratku sa izuzetno uspešne kineske turneje, Beogradska filharmonija spremna dočekuje svoju odanu publiku na Kolarcu uz jedan od najpopularnijih programa u sezoni. Na koncertu posvećenom legendarnom italijanskom kompozitoru filmske muzike, orkestar predvodi jedan od najboljih evropskih dirigenata kada je u pitanju ovaj specifičan žanr.

Program kombinuje klasike poput muzike iz filmova "Dvadeseti vek", "Podlih osam" i "Misija" čiji će delovi biti koncertno izvedeni prvi put, a kreirala ga je institucija "Evropska filmska filharmonija" u saradnji sa zvaničnom Fondacijom Enija Morikonea i Morikoneovom zaostavštinom. Na ovom nastupu, Beogradskoj filharmoniji pridružuju se Hor RTS i Hor Obilić AKUD Branko Krsmanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?