DARKO BAJIĆ: Žarko Laušević bi želeo da ga pamtimo po osmehu i onome što je govorio

Novosti online

15. 11. 2023. u 19:53

SMRT glumca Žarka Lauševića u 64. godini zaboleo je njegove najmilije, njegove prijatelje, kolege.

ДАРКО БАЈИЋ: Жарко Лаушевић би желео да га памтимо по осмеху и ономе што је говорио

Foto Z. Jovanović

Gostujući u Beogradskoj hronici na RTS, njegov prijatelj i kolega, reditelj Darko Bajić ističe da ga je Žarko očarao već pri prvom susretu.

- Prvi put sam ga video na času Minje Dedića, legendarnog profesora Fakulteta dramskih umetnosti. Nas, rediteljsku klasu, je na taj čas doveo profesor da vidimo studente. To je jedna od zaista vrhunskih klasa. Možda sam u suštini i rešio da u Sivom domu postavim junake još neke upravo zbog toga što je to bila zaista vrhunska klasa i što sam želeo sve da ih nekako imam u svojoj seriji - kazao je Bajić.

Prema Bajićevim rečima, Žarko Laušević pojavio se iza crne zavese.

- Pojavio se jedan lik koji me je tada fascinirao, opčinio, koji je svojim šarmom, svojom energijom opčinio sve nas - istakao je reditelj.

Bajić ističe da je Laušević na početku osamdesetih godina bio najtalentovaniji mladi glumac na jugoslovenskom prostoru, a da je 1990. godine bio sigurno jedan od glumaca koje su svi želeli u svojim filmovima, predstavama.

- Sećam se njegove treme pred predstavu Fausta u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, on je tada imao 21-22 godine. Igrao je sa glumačkim alama, poput Mike Manojlovića, Aleksandra Bečeka i Branislava Lečića, ali kada je izašao na binu, on je odmah dobio aplauz - priča reditelj.

Bajić je kroz suze rekao da je Žarko Laušević bio "jedan veliki čovek i veliki prijatelj" i da je siguran da bi želeo da ga pamte po njegovom osmehu i po njegovim rečenicama i govoru, ulogama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona