PRVI KONCERT U MATICI SRPSKOJ: Slavni srpski violinista Jovan Kolundžija na turneji po Vojvodini

J. S.

27. 10. 2023. u 15:01

NAŠ violinista svetskog ugleda Jovan Kolundžija u pratnji pijanistkinje i rođene sestre Nade Kolundžije, započeće turneju po Vojvodini u ponedeljak, 30.oktobra koncertom u Matici srpskoj u Novom Sadu (18.00).

ПРВИ КОНЦЕРТ У МАТИЦИ СРПСКОЈ: Славни српски виолиниста Јован Колунџија на турнеји по Војводини

www.guarnerius.rs

Program je sačinjen od dela kompozitora klasične muzike, iz perioda baroka i romantizma autora Žan -Mari Leklera, Kamij Sen-Sansa, Frica Krajslera, Simeon ten Holta, i Nikole Pankrasa Roje. Gosti ovog koncerta biće violinista Andrej Balaž, student master studija Akademije umetnosti u Novom Sadu (klasa prof Stefana Milenkovića) i Vanja Prica(klavir).

Posle nastupa u najstarijoj srpskoj instituciji književnosti,nauke i kulture,Jovan i Nada Kolundžija nastupiće 9.decembra u Kulturnom centru Pančeva a koncert u Narodnom muzeju Zrenjanina, predviđen je za 11.decembar.

Dugogodišnje umetničko putovanje virtuoza Jovana Kolundžije obeleženo je impozantnim nizom od preko 4.000 koncerata priređenih u najprestižnijim koncertnim dvoranama sveta.Umeću srpskog violiniste divili su se velikani poput - Henrika Šeringa, Davida Ojstraha, Jehudija Menjuhina, Alda Čikolinija, Aleksisa Vajsenberga...


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)