U SLAVU MARIJE KALAS: Gala koncertom povodom veka od rođenja operske dive počinje 55. BEMUS

V.V.S.

14. 09. 2023. u 16:31

JUBILARNI 55. Beogradski muzički festival biće održan u starom, oktobarskom terminu: od 8. do 22. oktobra.

У СЛАВУ МАРИЈЕ КАЛАС: Гала концертом поводом века од рођења оперске диве почиње 55. БЕМУС

foto Promo

BEMUS otvara gala koncert posvećen stotoj godišnjici rođenja slavne operske dive Marija Kalas, a organizuje se u saradnji sa Narodnim pozorištem u Beogradu. Najlepše operske arije i duete tumači grčki koloraturni sopran Vasiliki Karajani i italijanski tenor Andrea Kare, pod upravom dirigenta Dijana Čobanova.

Među vrhuncima ovogodišnjeg BEMUS-a svakako su dva koncerta poznatog violiniste Najdžela Kenedija, sa kojim se posle pet godina ponovo druži beogradsk publika - ovoga puta sa programom koji je u potpunosti posvećen koncertnoj muzici Johana Sebastijana Baha. Omiljeni ruski pijanista Boris Berezovski organizuje resital kojim će, između ostalog, obeležitivek od rođenja Sergeja Rahmanjinova, dok će mu se na koncertnoj bini kao gosti pridružiti i članovi grupe „Bluz doktori”.

Priznati violinista Roman Simović nastupa sa Crnogorskim simfonijskim orkestrom simfonijski orkestar na koncertu posvećenom muzici Dmitrija Šostakoviča. Ovim koncertom diriguje umetnički direktor BEMUS-a Bojan Suđić, baš kao i koncertom Simfonijskog orkestra i Hora RTS-a na kojem se izvodi Verdijeva muzika „Rekvijem“. Kao solisti u ovom delu na sceni će se pojaviti sopran Sonja Šarić, mecosopran Deniz Uzun, tenor Mario Bag i bas Goran Jurić.

Drugi koncert Simfonijskog orkestra RTS-a, pod upravom dirigenta Premila Petrovića, posvećena je i romantičnoj muzici, uz učešće violiniste Stanka Madića kao solisti u Bramsovom koncertu u de-duru.Program 55. BEMUS-a upotpunjuju koncerti kamerne i autorske muzike, kao i autorsko veče kompozitora Ivana Jevtića.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)