GOJKOVIĆEVA SE SASTALA SA ČEN BO: "Saradnja na polju kulture daje značajan doprinos ukupnim odnosima"

Novosti online

21. 07. 2023. u 13:59

MINISTARKA kulture Maja Gojković sastala se sa ambasadorkom Narodne Republike Kine Čen Bo, koja završava mandat u Srbiji, i tom prilikom zahvalila na ličnom doprinosu koji je ambasadorka dala unapređenju odnosa dve zemlje.

ГОЈКОВИЋЕВА СЕ САСТАЛА СА ЧЕН БО: Сарадња на пољу културе даје значајан допринос укупним односима

Foto: Instagram/ ministarstvo_kulture

Gojkovićeva i Čen Bo su istakle da saradnja na polju kulture daje značajan doprinos ukupnim odnosima i izrazile uverenje da će i u ovom domenu, kao i na drugim poljima doći do daljeg jačanja, imajući u vidu najviši nivo odnosa, sveobuhvatne strateške saradnje i čeličnog prijateljstva, kao i bliskosti dva naroda.

Odnosi u kulturi razvijaju se na osnovu Programa o saradnji u ovoj oblasti, koji je od veoma velikog značaja za realizaciju budućih zajedničkih brojnih projekata. Gojković i Čen Bo su naglasile da je posebno značajna kulturna razmena i predstavljanje umetnika putem budućih aktivnosti kulturnih centara u Beogradu i Pekingu, a Gojkovićeva je napomenula da je ove godine Ministarstvo izabralo programe u oblasti kulture i umetnosti za Kulturni centar Srbije „Ivo Andrić“ u Pekingu iz oblasti likovne, scensko-muzičke i filmske umetnosti.

Na sastanku je konstatovano da je u cilju daljeg razvoja saradnje planirana poseta potpredsednice Vlade NR Kini, što će biti prilika da se potpisivanjem sporazuma u različitim oblastima dodatno unaprede veze dva naroda.

Istaknuto je i da će napori rukovodstva dve zemlje doprineti daljem procvatu saradnje kroz projekte kao što su "Jedan pojas jedan put" i Kina-Ciez, što će doprineti ekonomskom razvoju Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)