ČUVAR BAŠTINE- MILUTIN DEDIĆ: Omaž slikaru, piscu, putopiscu u Kulturnom klubu „4SE marina“

M.A.K.

22. 03. 2023. u 11:26

TRI hiljade crteža, zapisa, skica i skoro isto toliko slika izvedenih u različitim tehnikam, ostalo je iza Milutina Dedića (Šibenik 1935.- Beograd 2021.) slikara, istoričara umetnosti, publiciste, pisca, putopisca, dogogodišnjeg saradnika „Večernjih novosti“, u čiju ćast će, u nedelju 26. marta, u 12 časova, u Kulturnom klubu „4SE marina“ biti otvorena izložba „Slikar kulturne baštine” .

ЧУВАР БАШТИНЕ- МИЛУТИН ДЕДИЋ: Омаж сликару, писцу, путописцу у Културном клубу „4СЕ марина“

foto promo

Naime, na gotovo hodočasničkim putovanjima, uzduž i popreko Srbije,  Dedić je beležio crtežom i rečju arhitekturu, antropološke i etnografske artefakte mitove, predanja, legende, portrete ljudi koji su u svom kraju čuvari tradicije. Tekstove iz kulturne politike i likovnog života  objavljivao je u dnevnim novinama i periodici, io je kulturno umetnički saradnik i na filmskim, radijskim i televizijskim projektima,  glavni i odgovorni urednik časopisa “Kulturni život”.

Po njegovim motivima objavljena je serija poštanskih markica manastira Hilandar, kao i dve markice Gračanice i Dečana.  Njegove knjige - “Osmeh vinskog duha”,”Svetlost u tami vekova” i “Prkos vetru i vremenu” štampala je izdavačka kuća 4SE. Ovaj svojersni omaž, koji će publika moći da pogleda do 26. aprila  realizovan je uz podršku “Adligata” i Milutinovih sinova Luke i Filipa Dedića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

DEVOJKE, NJIH SE ČUVAJTE: Ovo su najveći PRELJUBNICI horoskopa