MEĐUNARODNA AKTIVNOST MILIJE BELIĆA: Izložbe od Kine do Korzike

M.A.K.

18. 04. 2022. u 17:09

I OVOG proleća Milija Belić, naš slikar, skulptor, teoretičar umetnosti, koji živi i radi u Parizu, biće priutan na više grupnih izložbi na međunarodnoj sceni.

МЕЂУНАРОДНА АКТИВНОСТ МИЛИЈЕ БЕЛИЋА: Изложбе од Кине до Корзике

Foto privatna arhiva

Od Dalekog istoka, i Kine, gde su njegovi radovi izloženi u gradu Fu Džou, među trideset evropskih umetnika apstraktne orijentacije, preko Praga i Bratislave, gde se predstavlja projekat "Kinetika" koji okuplja dvadeset renomiranih umetnika iz više zemalja, do Akademije lepih umetnosti Sabadela, u blizini Barselone, gde će od 20. aprila do 20. maja, biti održana izložba neokonstruktivističke umetnosti , čiji je komesar upravo Belić.

Pored toga, naš umetnik će, od 30.aprila do 30. maja, učestvovati i na postavci u mestu Santa Maria Kapua Vetere, u blizini Napulja, na kojoj će se predstaviti trideset umetnika okupljenih oko poznatog pariskog salona "Nove realnosti", a njegova samostalna izložba planirana je od 7. do 21. maja,  u mestu Aversa, takođe u blizini Napulja. 

Krajem maja očekuje ga učešće na jednoj postavci na Korzici,kao i u Parizu, u okviru izložbe "Šest pogleda na kvadrat".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NEZNANJE, PORICANJE I ZABORAV : Filozofsko pozorište u Bitef teatru