STIŽEMO U SRBIJU! Svetski poznati TV ribolovci Ali Hamidi, Tom Douv i Nil Spruner otkrivaju sve o novom ciklusu "DŽinovskog šarana"

N. DRAŽOVIĆ

16. 04. 2022. u 10:38

KADA je Ali Hamidi, svetski poznati lovac na velike šarane, u pratnji kolega Toma Douva i Nila Sprunera pre tri godine povodom snimanja jedne epizode trećeg ciklusa dokumentarnog serijala "Džinovski šaran" zalutao u naše krajeve, obećao je da će se u nekoj od narednih sezona sigurno vratiti u Srbiju.

СТИЖЕМО У СРБИЈУ! Светски познати ТВ риболовци Али Хамиди, Том Доув и Нил Спрунер  откривају све о новом циклусу Џиновског шарана

Foto Vijasat

Na kanalu Vijasat eksplor trenutno se subotom od 20.00 emituje šesta sezona popularnog ribolovačkog šoua, a Ali, nažalost, neće uspeti da ispuni davno nam dato obećanje. Na pitanje zašto je to tako, odgovara nam u ekskluzivnom intervjuu za "TV Novosti".

- Nema neke velike filozofije. Zaista sam želeo da se vratim u Srbiju. Sećam se da smo se tada proveli fenomenalno, iako smo zaista u Srbiju svratili samo nakratko. Najveći deo epizode snimljen je u vašem komšiluku, u Bosni i Hercegovini. Nismo uspeli da upecamo džinovskog šarana, ali smo imali neke avanture koje do danas pamtim. Muzli smo magarice, probali sjajne lokalne specijalitete spremljene na obali jezera pod mesečinom... Zaista neki filmski momenti - priseća se boravka u našim krajevima Ali, otkrivši da je ovo i njegov veliki oproštaj.

- Tako je. Za mene je šesta sezona i finalna. Bilo je to neverovatno putovanje koje se ovde završava, ali srećan sam jer znam da šou ostavljam u sigurnim rukama. Zbog toga u emisiji, nažalost, neću moći da održim svoje obećanje da snimim još neku epizodu u Srbiji, ali privatno ću svakako doći da iskušam sreću u vašim rekama i jezerima. Kada je reč o budućnosti emisije, znam da će Tom i Nil gledaocima doneti još mnogo nezaboravnih ribolovačkih priča i predivnih epizoda. Smisao ove serije jeste da kroz pecanje upoznamo sebe. To je divan sport, koji u čoveku podstiče neke vrline, poput želje za pobedom, budi takmičarski duh, trenira živce i izdržljivost. Adrenalin koji osetite u tom trenutku dok se borite sa ribom na drugom kraju udice ili osećaj kada u mreži vidite šarana težeg od 30 kilograma, teško se može opisati nekome ko tako nešto nije doživeo - iskren je Ali, dok njegov kolega Tom otkriva šta je to po čemu se ova sezona razlikuje od svih dosadašnjih.

Foto Vijasat

- Prvi put smo celu sezonu snimili samo u jednoj zemlji. Naravno, bili smo ograničeni situacijom sa koronom, pa su sve epizode ovog ciklusa nastale u Francuskoj. I ispostavilo se da je to dobra odluka, jer smo baš u ovom serijalu upecali najveće primerke šarana od početka emisije. Svako od nas je upecao barem jednog kapitalca težeg od 31,5 kilograma, što su ogromni primerci, a osim njih, ulovili smo barem još šest riba težih od 29 kilograma. Takav ulov nismo imali nikada tokom svih ovih godina.

Ispostavilo se da u Francuskoj žive zaista ogromni šarani - istakao je Tom, a njegov kolega Nil ukazao je na jedan problem u vezi sa tim.

- Neizmerno nam je drago što smo imali takav uspeh ovog puta i čini mi se da više nikada nećemo uspeti da ponovimo tako nešto. Siguran sam da će ova sezona ostati upamćena kao najbolja svih vremena. Teško ćemo snimiti još jednu ovakvu.

Anegdota i ribolovačkih priča, naravno, uvek je "pun čamac", baš kao mreže iskusnih pecaroša, a ovu sezonu obeležila je i jedna opklada.

Foto Vijasat

- Nil i Ali su me čitavu godinu provocirali jer sam lovio izuzetno male ribe. Toliko su me nervirali da smo se na kraju opkladili da će njih dvojica, ako ja budem upecao prvog gigantskog šarana, težeg od 30 kilograma, u sezoni, morati da plivaju u donjem vešu u jezeru u kom sam ga ulovio - otkriva Tom, dodajući da je opkladu dobio, što je prokomentarisao i Ali:

- Bilo je to jezivo iskustvo. Nil i ja smo morali da plivamo u skoro zamrznutoj vodi. Temperatura vazduha u tom trenutku bila je tri stepena ispod nule.

Iako njihov kolega Ali Hamidi tokom šest sezona serijala nije uspeo da se vrati u Srbiju, Tom i Nil su raspoloženi da u njegovo ime održe obećanje.

- Ne možemo reći tačno kada će se to dogoditi. Lokacije za sedmu i osmu sezonu već su rezervisane, ali volimo da eksperimentišemo. Dajte nam reku ili jezero, a znamo da Srbija ima prelepu prirodu, i dali ste nam razlog da dođemo u vašu zemlju. Još ako ima velikih šarana, užitak će biti potpun - zaključuju TV ribolovci.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)