BEZ KOSOVA MI NE POSTOJIMO: Promocija knjiga pesama i aforizama Vidosave Arsenijević

D. Zečević

11. 03. 2022. u 22:38

SUŠTINA moje poezije je nedokučivo, nešto što je duhovno, a tamo gde je duševno stradanje kako naša vera kaže, tamo smo duhovno uzvišeni i bliži smo Bogu. To su lekcije života kako bi lakše uzneli naš krst.

БЕЗ КОСОВА МИ НЕ ПОСТОЈИМО: Промоција књига песама и афоризама Видосаве Арсенијевић

Foto: D.Zečević

Ovim rečima obratila se publici u Narodnom Muzeju Toplice na promociji svojih knjiga pesama i aforizama, poznata pesnikinja sa Kosmeta Vidosava Arsenijević iz Kosovske Mitrovice. Jubilej 20 godina od početka bavljenja poezijom i objavljivanja prve knjige pesama, ova pesnikinja kojoj je , kako kaže, Kosmet odredio sudbinu, obeležila je u prokupačkom narodnom Mujeju, u srcu Toplice, koja joj je kaže bliska u svakom pogledu ali i prostorno najbliža Kosmetu.

- Ništa bolje ne umem da radim nego da pišem o Kosovu. Ne znam koliko će to da ostavi dubok trag u našoj književnosti ali ja Kosovo doživljavam na jedan sveobuhvatan način. Puno sam čitala, ali i znam da bez Kosova mi ne postojimo u svakom pogledu, istorijskom, duhovnom, misaonom i svakom drugom i ako već hoćete ljudskom. Sa ljudskog apsekta Kosovo je jedinstveno po mnogo čemu ai zato je ono sigurna sam našim ljudima gde god da se nalaze u srcu - ističe ova peesnikinja koja je rođena i živi na Kosmetu, a koja je do sada izdala sedam knjiga poezije.

Zato je publici večeras u Prokuplju čitala stihove iz svojih knjiga “istrgnuto iz konteksta”, Samojavna zvona, Smotra gordosti, Čarna zaručnica, Zvona mladenačka...

Ređali su se stihovi o najvoljenijem Kosovu i Metohiji, svetom Vasiliju ali i duhovne i pouke o životu pretočene u aforizme.

Vidosava koja je ovom promocijom obeležila 20 godina od objavljivanja prve knjige, inače je dobitnica brojnih pesničkih nagrada i priznanja za književno stvaralaštvo. Član je Udruženja književika Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024