"FIGURA KAO IZRAZ EGZISTENCIJE" U MSUB: Mrđan Bajić o Vladimiru Veličkoviću

M.A.K.

09. 02. 2022. u 17:57

KAO specijalni program koji prati retrospektivu "Figura kao izraz egzistencije Vladimira Veličkovića", u subota, 12. februara u 13 časova, biće održan razgovor "Umetnik o umetniku", u okviru koga će profesor i vajar Mrđan Bajić govoriti o delu našeg i francuskog akademika.

ФИГУРА КАО ИЗРАЗ ЕГЗИСТЕНЦИЈЕ У МСУБ: Мрђан Бајић о Владимиру Величковићу

Foto promo MSUB/Bojana Janjić

Razgovor će voditi koautorka izložbe Svetlana Mitić, muzejska savetnica.

A u ponedeljak, 21. februara u 17 časova, o opusu Vladimira Veličkovića biće organizovana diskusije u kojoj će učestvovati dr Milanka Todić, redovni profesor Fakulteta primenjenih umetnosti u penziji i dr Jasmina Čubrilo, redovni profesor Filozofskog fakulteta u Beogradu.

I ovaj razgovor i ovaj razgovor će voditi Svetlana Mitić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)