BOGATA PONUDA 100 IZDAVAČA: Sutra otvaranje manifestacije "Knjiga na sajmu, sajam u srcu" u Hali 2 koja traje do 26. decembra

D. Bogutović

16. 12. 2021. u 07:30 >> 17:21

BEZ fanfara i govora sutra će započeti manifestacija "Knjiga na sajmu, Sajam u srcu". U Hali 2 najnovija izdanja izložiće oko 100 izdavačkih kuća, među kojima su "Laguna", "Vulkan", "Geopoetika", "Službeni glasnik", "Akademska knjiga", "Albatros plus", "Prometej", "Štrik", "Kosomos", Andrićev institut iz Višegrada.

БОГАТА ПОНУДА 100 ИЗДАВАЧА: Сутра отварање манифестације Књига на сајму, сајам у срцу у Хали 2 која траје до 26. децембра

Sa jednog od prethodnih Sajmova knjiga , Foto T. Ćirić

Iako je Sajam prodajnog karaktera, neki od izdavača su odlučili da predstave svoja najnovija dela, uz prisustvo autora koji će potpisivati knjige i razgovarati sa posetiocima. Cena ulaznica je 100 dinara, radno vreme je od 10 do 20 časova, a biće primenjivane redovne protivepidemijske mere- merenje temperature, dezinfekcija ruku i nošenje maske.

Iz produkcije "Lagune" izdvaja se novi roman Amina Malufa "Neočekivana braća" čiji su glavni junaci sredovečni karikaturista i romansijerka, jedini stanovnici malenog ostrva na obali Atlantika. "Skriveno carstvo" autorke Ja Džasi je potresan portret porodice opustošene depresijom i drogom, dok "Usamljeni putnik" Džeka Keruaka, donosi zbirku dnevničkih zapisa i priča beleženih na putovanjima 40-tih i 50-tih godina prošlog veka. Pet priča iz bliske budućnosti čine novu knjigu Jua Nesbea, "Ostrvo pacova i druge priče".

Ljubitelji intrigantnih istorijskih romana svakako će uživati u novom delu Stiva Berija "Varšavski protokol", u izdanju "Vulkana". Ovaj izdavač je objavio i roman "Ova je ljubav katastrofa u najavi" Ane Premoli, koja je ovih nedelja jedna od najčitanijih knjiga u Italiji. Pažnju će svakako privući i nova knjiga Salmana Ruždija "Istina je na svim jezicima ista", u kojoj govori o savremenom društvu kao i o velikim piscima koji su na njega uticali.

Na štandu "Službenog glasnika" naći će se "Opolčenska romansa" Zahara Prilepina. Novi pogled na "Bitlse", Džona Lenona i Joko Ono, dao je Džonatan Kot u knjizi "Dani koje ću pamtiti". Iz ove kuće ukazuju i na knjigu "Bajakovo-Batrovci", prepisku Miljenka Jergovića i Svetislava Basare, kao i na "Tranzit, kometa, pomračenje" Muharema Bazdulja.

Glavni aduti "Akademske knjige" su "Jedva čekam socijalizam" Tome Piketija, hronika od 2016-2020, u kojoj se autor bavi pitanjem da li sadašnji kapitalistički sistem ima budućnosti. Veoma je zanimljiva i knjiga profesora i istraživača Dejvida Rajha "Ko smo i kako smo ovde stigli: drevna DNK i nova nauka o ljudskoj prošlosti", u kojoj autor rekonstruiše sliku kretanja čoveka.

NA ŠTANDU "NOVOSTI"

ČITAOCIMA će "Novosti" na svom štandu, predstaviti čitaocima nekoliko izuzetnih naslova, među kojima je tek objavljena knjiga knjiga "Pupin - lovac na zvezde", Radoslava Laleta Pavlovića, o jednom od najvećih svetskih i srpskih naučnika.

Foto Novosti

Tradicionalno ekskluzivni autor naše kuće, Matija Bećković, nastavlja sa svojim pesničkim umotvorinama u novoj knjizi "Onamo Namo - potreti i pesme". Žiža Radivojević je autor izuzetno dragocene i obimne kljige "Stranci koji su zadužili Srbiju", o velikim dobrotvorima iz različitih delova sveta. O jednom o najvećih sportista današnjice, naš novinar Goran Čvorović napisao je knjigu "Novak - pariske priče", a pred čitaocima će se naći i "NLO nad Balkanom" autora Dragana Vujičića. Od 20. decembra do kraja Sajma, autori će potpisivti svoja dela.

Foto Novosti

Tekst potpisa

Nastavljajući sa objavljivanjem romana Mirče Elijadea, "Geopoetika" je upravo objavila "Roman kratkovidog adolescenta", napisan u formi dnevnika gimnazijalca o svakodnevnom životu u Bukureštu, početkom 20. veka. Jedna od "Geopoetikih" zvezda je i nobelovac Orhan Pamuk, koji je posle pet godina napisao roman "Noći kuge", o poslednjim danima Osmanskog carstva. Američki glumac Itan Hok autor je romana "Sveti tračak nade", uzbudljive priče o mladom glumcu koji debituje na Brodveju u vreme dok mu brak doživljava krah.

Knjigu "Šta filozofi znaju i šta se od njih može naučiti" Herberta Šnedelbaha, objavio je "Albatros plus", koji je čitaocima ponudio i roman o nastajanju ledenog doba "Prvi svitak - prošlost budućnosti", koji je napisao Bogo Marin i izuzetnu monografiju "Ključ od Kosova" Boška Suvajdžića.

Manifestacija će trajati do 26. decembra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!