PRIZNANJA ZA ČETVORO PESNIKA: Dodeljena nagrada „Pečat varoši sremskokarlovačke“

J. S.

01. 11. 2021. u 19:23

PRESTIŽNA nagrada Brankovoga kola “Pečat varoši sremskokarlovačke” za najbolje pesničke knjige na srpskom jeziku ravnopravno je ove godine dobilo četvoro pesnika.

ПРИЗНАЊА ЗА ЧЕТВОРО ПЕСНИКА: Додељена награда „Печат вароши сремскокарловачке“

Foto: Brankovo kolo

Nagrađeni su Andrija Radulović iz Podgorice za zbirku „General i lasta“(UKCG,2021), Ivan Despotović iz Beograda za „Plavu knjigu“ (UNPS,Beograd), Dajana Petrović iz Valjeva nagrađena je za knjigu „Pesma je došla po mene“ ( Književni esnaf,Beograd) i Milan Rakulj iz Livna za zbirku „Razglednice iz trećeg sveta“ (Glas Srpske, Banjaluka).

Ovu odluku jednoglasno je danas doneo žiri Brankovog kola u sastavu Krstivoje Ilić, Jelena Aleksić i Nenad Grujičić (predsednik).

U najužem izboru za priznanje „Pečat varoši sremskokarlovačke“ bile su i knjige Željke Avrić, Bojana Vasića, Sonje Veselinović, Jane Aleksić i Slađane Ristić.

Nagrada "Pečat varoši sremskokarlovačke“ novim laureatima biće svečano uručena na Radičevićev 198. rođendan, na "Prolećnim Brankovim danima 2022“ u Sremskim Karlovcima, u najstarijoj srpskoj gimnaziji, gde se Aleksije, potonji Branko, školovao od 1835. do 1841. godine.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU


 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!