OKRUGLI STO O CIRKUSU I SAVREMENOM POZORIŠTU: Veliki skup u Francuskom institutu u Beogradu

V.V.S.

17. 09. 2021. u 16:26

SAVREMENO pozorište i cirkus ovog meseca su "rezervisali" mesto na beogradskim scenama - u predstavama, debatama, radionicama, susretima u okviru festivala BITEF i Cirkoblakana, kao i u okviru projekta Circus (must) SEE, posvećenog razvoju savremenog cirkusa u Jugoistočnoj Evropi.

ОКРУГЛИ СТО О ЦИРКУСУ И САВРЕМЕНОМ ПОЗОРИШТУ: Велики скуп у Француском институту у Београду

KomunikArt

- Sve ove manifestacije priređuju se, između ostalih, i uz pordršku Francuskog instituta, a u njima će učestvovati mnogi francuski pozorišni i cirkuski umetnici, reditelji, esejisti, kritičari - istakla je Katrin Fodri, ataše za kulturu Francuskog instituta u Srbiji.

Prvi na programu je 17.septembra Okrugli sto u Francuskom institutu u Beogradu, u okviru ciklusa razgovora i predavanja o savremenom cirkusu, na temu "Ukrštanje savremenog cirkusa i pozorišta - nove težnje i estetike u oblasti scenskih umetnosti".

Ovaj događaj okupiće stručnjake iz Francuske i Srbije, predstavnike institucija i lokalnih organizacija, studente fakulteta dramskih i primenjenih umetnosti, a biće otvoren i za sve zainteresovane. Odvijaće se na francuskom i engleskom jeziku, uz simultani prevod.

Na skupu će govoriti: Rozita Buaso, kritičarka umetnosti i novinarka francuskog lista Le Monde, Filip Ken, francuski pozorišni reditelj (koji gostuje na ovogodišnjem BITEF-u sa predstavom "Farm fatal"), Vanesa Silvi, predstavnica Francuskog instituta u Parizu, Milan Manić, cirkuski umetnik, selektor festivala Cirkobalkana u Srbiji i osnivač Cirkusfere, koja je i koorganizator ovog okruglog stola.

Razgovor će moderirati Katrin Fodri, ataše za kulturu Francuskog instituta u Srbiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)