PROMOCIJA POEME ZA DECU "OLALIJE" U AKADEMIJI: Mladen Milosavljević u svet dečije književnosti uveo elemente iz narodne tradicije

D. B. M.

24. 08. 2021. u 23:03

U beogradskoj knjižari Akademija u četvrtak će biti predstavljena poema za decu "Olalije" Mladena Milosavljevića.

ПРОМОЦИЈА ПОЕМЕ ЗА ДЕЦУ ОЛАЛИЈЕ У АКАДЕМИЈИ: Младен Милосављевић у свет дечије књижевности увео елементе из народне традиције

FOTO: Promo

Ova poema u svet dečije književnosti uvodi elemente iz narodne tradicije i folklorne fantastike, ispripovedane u stihu i ćopićevskom maniru, u kome deda pomaže unuku da razreši životne nedoumice, pričajući mu priče iz mladosti.

Razgovor sa autorom vodiće učiteljica Radmila Marković.

Mladen Milosavljević je urednik sajta "Omaja", koji je posvećen temama iz oblasti folklorne fantastike. Vlasnik je izdavačke kuće "Bedem" i autor nekoliko dokumentarnih i jednog igranog filma - "Naprata". Pisac je romana "Kal juga" i "Jezava".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAGRADA STEVAN TOTOROVIĆ ZA MIRJANA MILOVANOVIĆ: Na Pogledima 2024 pohvaljeni Veroljub Naumović, Danilo Paunović i Marija Aranđelović