ODLAZAK NEUMORNOG BORCA ZA PRAVDU I ISTINU: Preminuo Sima S. Mraović, pesnik, dramski pisac i dugogodišnji predsednik Saveza Srba Francuske

D. B. M.

11. 08. 2021. u 14:38

PESNIK, dramski pisac dr Sima S. Mraović (1937-2021), dugogodišnji član i rukovodilac Saveza Srba Francuske je preminuo. Ispraćaj i opelo će biti održani u subotu 14. avgusta u crkvi Svetoga Save u Parizu a sahrana istog dana na groblju Tije, u srpskom delu.

ОДЛАЗАК НЕУМОРНОГ БОРЦА ЗА ПРАВДУ И ИСТИНУ: Преминуо Сима С. Мраовић, песник, драмски писац и дугогодишњи председник Савеза Срба Француске

FOTO: Privatna arhiva

Tužnu vest sa javnošću je podelila porodica.

- Svet je izgubio divnu osobu, i nikada nećemo biti isti bez njega u životu - napisali su njegovi najbliži.

- Možemo samo da kažemo da ćemo održati sećanje na njega u životu a voleli bismo da imamo vašu pomoć u tome.

U Savezu Srba Francuske kažu da su ponosni što su u svojim redovima imali takvog neumornog borca za pravdu istinu.

Mraović je bio i jedan od osnivača udruženja "Kraišnika" koji je, na raznim tribinama širom Evrope, braneo interese Srba. Pisao je knjige o borbi Kordunaša i Ličana koji su proterani sa svojih ognjišta.

Studirao je na Mašinskom fakultetu u Beogradu, na Fakultetu prirodnih nauka u Parizu i na Koledžu lekara i hirurga, njujorškog Univerziteta Kolumbija, gde je potom i doktorirao iz oblasti neurofiziologije. Radio je kao istraživač na Univerzitetu Kornel (Njujork) i u Nacionalnom centru za naučna istraživanja u Parizu. Pored mnogobrojnih naučnih radova, autor je nekoliko zapaženih knjiga poezije i drama.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri