KRATKI POETSKI FILM "OLUJA": Premijera 4. avgusta na društvenim mrežama

V.V.S.

30. 07. 2021. u 13:28

ZAVRŠENO je snimanje kratkog poetskog filma "Oluja" koji je rađen za stihove istoimene pesme Nikole Rausavljevića, inspirisanom osećanjima vezanim za zločinačku vojnu operaciju "Oluja" iz 1995. godine, kao i danima posle nje.

КРАТКИ ПОЕТСКИ ФИЛМ ОЛУЈА: Премијера 4. августа на друштвеним мрежама

Zoran Karajić

Film prikazuje čoveka ( u tumačenju Zorana Karajića, prvaka Šabačkog pozorišta), koji je doživeo progon za vreme zločinačke vojne operacije "Oluja" i koji je posle toga ostao potpuno sam. Previše gord da umre i previše skrhkan da bi živeo na drugi način, spas od samoće traži u radu na polju i živi potpuno otupeo na sve što se oko njega dešava. Film, osim ambijentalnih zvukova i jedne novinarske vesti koja na početku podseća kog datuma je bila "Oluja", prati kazivanje pomenute pesme uz autorsku muziku.

Kako se navodi, cilj nije da se podstakne mržnja ili obnovi loša krv između dva naroda već da pokažu osećanja jednog običnog čoveka koji je proživeo rat. Nada je da će se (ne)ljudi zapitati: ima li smisla povrediti drugo ljudsko biće. Premijera će biti na godišnjicu Oluje, 4. avgusta na društvenim mrežama, ali i na nekim televizijskim stanicama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)