PREDSTAVLJENA NOVA SEZONA BEOGRADSKE FILHARMONIJE: Publiku očekuje 25 programa i povratak orkestra u Kolarčevu zadužbinu

D. B. M.

18. 06. 2021. u 15:39

"BAŠ smo vas se uželeli" - slogan je nove sezone Beogradske filharmonije koju su muzičarima danas prezentovali direktor Ivan Tasovac i šef-dirigent Gabrijel Felc. Sudeći prema atmosferi među filharmoničarima tokom prezentacije, sezona od septembra 2021. do juna 2022. godine biće puna muzičkih radovanja. U novoj filharmonijskoj sezoni publiku očekuje 25 programa i povratak orkestra u Kolarčevu zadužbinu.

ПРЕДСТАВЉЕНА НОВА СЕЗОНА БЕОГРАДСКЕ ФИЛХАРМОНИЈЕ: Публику очекује 25 програма и повратак оркестра у Коларчеву задужбину

Beogradska filharmonija


- Čini mi se da nikad lakše nismo došli do novog slogana koliko smo se uželeli naše publike i sviranja bez ograničenih brojeva - rekao je Ivan Tasovac, direktor Filharmonije, čestitajući muzičarima na ovoj, zaista herojskoj sezoni, koja je postavila nedostižni standard za sve druge ustanove kulture kako u zemlji tako i u regionu.
Nastupajuću filharmonijsku sezonu obeležava kombinacija muzičkih superstarova i primamljivih koncertnih programa. Od Nemanje Radulovića, preko svetske atrakcije na harmonici Ksenije Sidorove do cele serije prvoklasnih violiončelista kao što su Johanes Mozer, Kijan Soltani, Julijan Štekel i Narek Haknazarijan. Gosti sezone biće i prvi flautista Izraelske filhamronije Gi Ešed, violinistkinja Letisija Moreno - ekskluzivna umetnica "Dojče gramofona", zatim pijanisti Aleksej Vodolin, Dejan Lazić, Anika Trojtler i mnogo drugi.
Publika će imati priliku da čuje veoma raznovrstan repertoar od Baha, Mocarta, Šostakoviča, do Bernštajna, Gubajduline i Pijacole. Ljubitelji Vagnera takođe neće biti zanemareni, uz povratak čuvenog soprana Elizabet Tajge. Orkestar će predvoditi dirigenti poznati filharmonijskoj publici - pored Gabrijela Felca planiraju se susreti sa Danijelom Rajskinom, Hauardom Grifitsom, Džonom Ekslrodom, Kristijanom Mandealom, Urošem Lajovcem, a prvi put će upoznati Danijela Smita, Maria Venzaga i Stanislava Kočanovskog.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)