PANČEVAČKI FALSIFIKATORI PRIZNALI KRIVICU: Štampali i rasturali lažne evre, ukupno dobili skoro 22 godine zatvora

Novosti online

19. 03. 2021. u 14:53

NAKON istrage koja je pokrenuta 28. januara 2021. godine i završena u roku od mesec dana, Tužilaštvo za organizovani kriminal zaključilo je sporazume o priznanju krivičnog dela sa sva četiri okrivljena lica - pripadnika organizovane kriminalne grupe koja se tereti za udruživanje radi vršenja krivičnog dela iz člana 346. KZ i falsifikovanje novca iz člana 241. KZ.

ПАНЧЕВАЧКИ ФАЛСИФИКАТОРИ ПРИЗНАЛИ КРИВИЦУ: Штампали и растурали лажне евре, укупно добили скоро 22 године затвора

Foto: Uprava Carina

Na osnovu ovih sporazuma Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu donelo je presude kojima su sva četvorica osuđena na kazne zatvora u ukupnom trajanju od 21 godine i 11 meseci i novčane kazne u ukupnom iznosu od 350.000,00 dinara.

Na osnovu presude suda Rajko Borenović je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 6 godina i 9 meseci i novčanu kaznu u iznosu od 120.000,00 dinara, Predrag Simić je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 6 godina i 11 meseci i novčanu kaznu od 80.000,00 dinara, Željko Dimitrijević je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 5 godina i 3 meseca i novčanu kaznu u iznosu od 80.000,00 dinara, dok je Dejan Gladić osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 3 godine i novčanu kaznu u iznosu od 80.000,00 dinara.

Podsetimo, 27. januara ove godine po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal nakon višemesečnog predistražnog postupka policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova, Direkcije policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i Odeljenja za suzbijanje organizovanog finansijskog kriminala, lišili su slobode četiri lica, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela: udruživanje radi vršenja krivičnih dela član 346. i produženo krivično delo falsifikovanje novca član 241. KZ, u vezi člana 61. KZ.

Zajedničkom akcijom Tužilaštva za organizovani kriminal i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala u Pančevu je otkrivana štamparija za izradu lažnog novca koji je stavljen u opticaj na teritoriji Republike Srbije.

Ova lica su od septembra 2020. do lišavanja slobode stavljali lažni novac u eurima u opticaj u apoenima od 50 i 200 eura. Takođe, na drugoj adresi u Pančevu vršila se kompjuterska priprema za izradu lažnog novca koji se potom štampao.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)