OVO JE LEKAR IZ NIŠA KOG SU DRŽALI KAO ROBA: Ugledni stručnjak postao žrtva bračnog para, otimali mu i penziju?

Novosti online

17. 03. 2021. u 11:41

JAVNOST Niša je zaprepašćena nakon što se saznalo da je ugledni penzionisani lekar J. G. postao rob i žrtva trgovine ljudima u rukama bračnog para N.N. i D.P.

ОВО ЈЕ ЛЕКАР ИЗ НИША КОГ СУ ДРЖАЛИ КАО РОБА: Угледни стручњак постао жртва брачног пара, отимали му и пензију?

Foto: Printscreen

Protiv bračnog para je doneta naredba o sprovođenju istrage, a Više javno tužilaštvo je saopštilo da su oni primoravali doktora da im daje penziju i da se čak pozajmljuje kako bi im davao novac.

- Njih dvoje su od marta 2019. do marta ove godine, primenom sile i pretnje držali lekara u cilju eksploatacije njegovog rada i uspostavljanja ropskog odnosa, tako što su ga primorali da napusti porodičnu kuću i živi na ulici, ograničavali mu slobodu kretanja i komuniciranja sa drugim ljudima, oduzimali penziju i druga primanja i primoravali da pozajmljuje novac kako bi im ga davao – navelo je tužilaštvo.

Kako nezvanično saznajemo, respektabilni kardiolog je bio prijatelj sa njima, a i dalje je nejasno zbog čega je zapao u takoreći robovski odnos.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (3)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024