PREDSEDNIK JE BIO PRISLUŠKIVAN: Ministar policije o nelegalnom praćenju razgovora Aleksandra Vučića - predali smo dokaze tužilaštvu!

Novosti online

16. 02. 2021. u 20:50

GOSTUJUĆI na TV Vesti ministar policije Aleksandar Vulin je razgovarao o aktuelnim temema, a sem o hapšenjima, dotakao se i problema bezbednosti predsednika Srbije.

ПРЕДСЕДНИК ЈЕ БИО ПРИСЛУШКИВАН: Министар полиције о нелегалном праћењу разговора Александра Вучића - предали смо доказе тужилаштву!

Arhiva

On je komentarišući prisluškivanje predsednika Vučića i njegove porodice, rekao da su dokazi prikupljeni i da su predati tužiocu.

- Dokazali smo da je bilo nelegalnog prisluškivanja. Predali smo sve dokaze, sve što smatramo dokazima. A tužilac ima apsolutno pravo da odluči i traži da mu se eventualno nešto dopuni i da se još neko sasluša - rekao je Vulin.

Ministar je komentarisao i pokušaj ubistva predsednika Vučića u Srebrenici i rekao da smatra da to što nema još odgovora na to ne bi smelo da prođe tek tako.

Kako kaže, saradnja MUP-a i BIA je krucijalna i daje rezultate. Ističe da svi rade zajedno i da su i u trenutku hapšenja svi bili zajedno, kao i da su o svakom koraku obaveštavali predsednika Vučića.

Vulin kaže da svaki grad u Srbiji ima pravo da bude bezbedan i siguran. On ističe da organizovanog kriminala ne može biti bez zaštite nekoga ko je važan u državnom aparatu.

- Njih je uvek bilo i uvek će ih i biti, ali je pitanje samo na kom su mestu i to ćemo istražiti - rekao je Vulin i rekao da će svako ko ima kontakt sa kriminalcem, ne prijavljeni kontakt, biti kažnjen.

Kako kaže, svaka informacija mora da bude dokumentovana, kao i izvor, a kako kaže, ako je izvor zaštićen, takođe se zna ko može time da se bavi i kako.

Vulin je rekao i da smo sada, nakon hapšenja ovog klana dosta bezbediji, ali i istakao da je Srbija statistički bezbedna zemlja. Ističe da smo bezbedniji od većine zemalja i u okruženju i u Evropi.

- Statistika je jedno, a osećaj koji čovek ima je nešto sasvim drugo. Razbiti ovaj kriminalni klan je nešto što je i u evropskim razmerama veoma važno, ali je takođe važno da se borimo i sa uličnim kriminalom, kriminalom koji pogađa čoveka svaki dan - rekao je Vulin.

(Pink)


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (26)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024