NIKADA GA NISAM SREO: Vladimir Rebić o kriminalnoj Belivukovoj grupi i pronađenom snajperu

V. N.

13. 02. 2021. u 19:08

DIREKTOR srpske policije Vladimir Rebić izjavio je da će istraga utvrditi za šta je bio planiran snajper koji je pronađen prilikom hapšenja kriminalne grupe Veljka Belivuka.

НИКАДА ГА НИСАМ СРЕО: Владимир Ребић о криминалној Беливуковој групи и пронађеном снајперу

Vladimir Rebić / Foto N. Skenderija

- Ako neko drži snajper, drži ga radi izvršenja teškog i ozbiljnog krivičnog dela - istakao je Rebić, ukazujući da je hapšenjem sprečeno izvršenje tog krivičnog dela, a da će istraga utvrditi šta su bile namere te kriminalne grupe.

Odgovarajući na pitanje da li su bezbednosne službe u toku otvaranja spomeniku Stefanu Nemanji u Beogradu imale informacije da je moguć atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, on je za TV Prva rekao da je u tom trenutku bilo saznanja o mogućem delovanju grupe koja je kasnije uhapšena.

- Tada je podignut nivo obazrivosti i priprema. Bili su angažovani SAJ i Žandarmerija, kao i elitne jedinice Vojske - naglasio je Rebić.

Ukazao je i da ga "posebno brine i boli" činjenica da ga neko povezuje s vođom ovog kriminalnog klana i da na bezobziran način ugrožava ne samo njega nego i njegovu porodicu. Komentarišući to što su pojedini mediji pisali da je na fudbalskom večitom derbiju 19. oktobra bio u svečanoj loži s Belivukom, rekao da je "tačno samo to da je bio na derbiju".

- Na toj utakmici nisam bio u centralnoj loži i nikada u životu nisam sreo Belivuka niti progovorio sa njim ijednu reč. Sve što znam o njemu znam iz spisa koje su moji saradnici donosili i jedino na taj način poznajem tu osobu - podvukao je Rebić.

Pozvao je sve koji iznose te tvrdnje da odu kod nadležnog tužioca za organizovani kriminal i daju dokaze protiv njega, ističući da će se rado odazvati na sve pozive i "dati odgovore na sva pitanja i insinuacije".

BRINE ZA SVOJU PORODICU

REBIĆ je istakao da brine za svoju porodicu. Dodao je i da je neko, kad napiše da je on direktno pomagao vođi "kavačkog klana" u Srbiji, automatski poslao poruku drugom klanu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri