MANJE SAOBRAĆAJKI NEGO LANE: Na teritoriji Kraljeva u januaru evidentiran 31 udes

G.Ć.

08. 02. 2021. u 12:44

PREMA zvaničnim podacima Policijske uprave Kraljevo, na teritoriji grada na Ibru tokom januara ove godine dogodio se ukupno 31 saobraćajni udes, što je za četvrtinu manje nego u istom periodu 2020. godine kada je policija evidentirala 41 sudar.

МАЊЕ САОБРАЋАЈКИ НЕГО ЛАНЕ: На територији Краљева у јануару евидентиран 31 удес

Foto: G.Š.

U ovim „saobraćajkama“ od početka godine, srećom, nije bilo nastradalih, povređeno je ukupno 18 osoba, od kojih je 78 odsto zadobilo lakše telesne povrede, dok su u istom periodu prethodne godine povređene 24 osobe.

- Najčešći uticajni faktori nastanka saobraćajnih nezgoda su nepropisno izvođenje radnje vozilom i nepropisna brzina. Pripadnici saobraćajne policije prilikom kontrole saobraćaja otkrili su 1.216 prekršaja, od kojih 415 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom i 169 prekršaja nevezivanje sigurnosnog pojasa – kaže Ana Radisavljević, glavni službenik za odnose sa javnošću PU Kraljevo.

Policija je u ovom periodu sankcionisala i 20 vozača koji su vozilom upravljali pod dejstvom alkohola. Osim toga, pripadnici saobraćajne policije kontrolisali su i da li su vozači za volan seli pod dejstvom psihoaktivnih supstanci i tokom januara je zbog ovog prekršaja iz saobraćaja isključeno i zadržano pet vozača.

- Godinama unazad policija kontroliše vozače na prisustvo psihoaktivnih supstanci, a ova kontrola se obavlja na dva načina. Ukoliko se posumnja da vozač upravlja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, on se upućuje u ovdašnju bolnicu na stručni pregled i analizu urina. Drugi način je korišćenje uređaja koji uz pomoć uzorka pljuvačke pokazuje prisustvo psihoaktivnih supstanci. Tokom prošle godine na teritoriji Kraljeva su zbog ovog prekršaja sankcionisana 62 vozača – dodaje Ana Radisavljević.

Ovom prilikom iz Policijske uprave Kraljevo, apeluju na sve vozače da poštuju saobraćajne propise, pridržavaju se ograničenja brzine i Ovom prilikom iz Policijske uprave Kraljevo, apeluju na sve vozače da poštuju saobraćajne propise, pridržavaju se ograničenja brzine i vožnju prilagode uslovima na putu, imajući u vidu da su klizavi kolovozi, niska temperatura, kao i magla već nekoliko dana prisutni na teritoriji grada na Ibru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)