OPTUŽENI SE IZJAŠNJAVAJU O KRIVICI: Ročište u slučaju ubistva Olivera Ivanovića

D.Z.

04. 02. 2021. u 12:46

PRED Posebnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini u petak trebalo bi da se održi prvo ročište po novoj, trećoj optužnici protiv šestoro Srba optuženih za učešće u ubistvu lidera Građanske inicijative Olivera Ivanovića.

ОПТУЖЕНИ СЕ ИЗЈАШЊАВАЈУ О КРИВИЦИ: Рочиште у случају убиства Оливера Ивановића

Foto Tanjug

Na ovom ročištu, koje je do sada dva puta odlagano, prema rečima advokata, branioca osumnjičenih, trebalo bi optuženi da se izjasne o krivici.

-Posle čitanja najnovije treće poredu optužnice optuženi će se izjasniti o krivici i na njemu će biti reči o eventualnom daljem produžaanja pritvora za troje  optuženih ali i ostalo troje koji sebrane sa slobode. Posle ovog ročišta odbrana ima rokod 30 dana da uputi prigov nadokaze i zahtev za odbacivanje optužnice- ističe Jovana Filipović,branilac osuminjičene Silvane Arsović bivše sekretarice lisera SDP Olivera Ivanovića.

Za učešće u ovom ubistvu optuženo je šestoro Srba – Nedeljko Spasojević, Marko Rošić i Rade Basara koji se nalaze u pritvoru kao i  Silvana Arsović, Dragiša Marković i Žarko Jovanović koji se brane sa slobode.Silvana Arsović, Rošić, Spasojević i Basara su optuženi za učešće u organizovanoj kriminalnoj grupu, teško ubistvo ili zloupotrebu službenog položaja, dok se Dragiši Marković stavlja na teret otkrivanje službene tajne, zloupotreba službenog položaja kao i Žarko Jovanović koji se tereti i za neovlašćeno posedovanje oružja za šta se tereti i Nedeljko Spasojević.

Inače, lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine, ispred sedišta svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)