"NOVOSTI" SAZNAJU: U narednim danima odluka o izdržavanju kazne Milutinu Jeličiću Jutki

S. Babović

19. 01. 2021. u 15:54

MOLBA za odlaganje izdržavanja tromesečne zatvorske kazne, koju je osuđeni Milutin Jeličić-Jutka prosledio nadležni instancama, stigla je danas u 14.15 u Viši sud u Kruševcu, saznaju "Novosti".

НОВОСТИ САЗНАЈУ: У наредним данима одлука о издржавању казне Милутину Јеличићу Јутки

Foto: S. Babović

Zamenik predsednika suda Radislav Marković navodi za „Novosti“ da su u to vreme primljeni spisi iz predmeta Osnovnog suda u Brusu, kao i da će odluka o podnetoj žalbi biti doneta u okviru zakonom predviđenog roka.

Jutka je, kako su „Novosti“ objavile juče zatražio odlaganje zatvorske kazne iz zdravstvenih razloga, a sva je prilika da će na izdržavanje kazne bez obzira na to kada bude završio iza rešetaka, biti poslat u Okružni zatvor u Ćupriju.

Foto: S. Babović

 

Da podsetimo, bivši čelnik opštine Brus osuđen je zbog krivičnog dela nedozvoljene polne radnje, a oslobođen za krivično delo polno uznemiravanje (slanje SMS poruka) u slučaju, gde je oštećena bila njegova bivša saradnica Marija Lukić, a koja je za „Novosti“ rekla da očekuje da Jutka nastavi sa pokušajima odlaganja odlaska u zatvor,ali i da mu želi dobro zdravlja kako bi mogao da odlsuži preblagu kaznu.

Jutki, koji je sada opozicioni odbornik GG „Za moderan Brus“ nakon skoro 20 godina vladavine, sudilo se pred Osnovnim sudom u Brusu i Osnovnim sudom u Kruševcu, gde je konačno slučaj i dobio svoj epilog,nakon žalbenog posutpka pred Višim sudom u tom gradu.

Praktično je izvesno da se Jeličić neće javiti sutra na izdržavanje kazne, sve dok sud ne odluči po njegovoj molbi.

Foto: S. Babović

 

- Na suđenja nije dolazio zbog zdravstvenih problema, ali je uveče išao na promociju knjige kod Šešelja i bavio se predizbornim aktivnostima - rekla je za „Novosti“ Marija Lukić.

Kruševačka policija podnela je Osnovnom javnom tužilaštvu u Kruševcu krivičnu prijavu protiv Jutke u kojoj je bilo obuhvaćeno sedam žena još marta 2018. godine. Tužilaštvo je pokrenulo postupak samo u slučaju Marije Lukić istog leta, a suđenje pred Osnovnim sudom u Brusu pratile su brojne kontraverze. Odlukom Vrhovnog kasacionog suda suđenje se premešta u Kruševac. Na presudu su se žalili i Jutkin tim i tužilaštvo, koje tražilo jedinstvenu zatvorsku kaznu od sedam meseci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije