TRAGEDIJA JE POTRESLA SRBIJU: Ovo je Bisera koju je ubio bivši muž - poznanici tvrde "Enedin je teško podneo razvod"

N. Kočović

16. 01. 2021. u 21:11

TROSTRUKO ubistvo i ranjavanje troje ljudi desilo u subotu u zoru u selu Rasno na Pešteru, u opštini Sjenica.

ТРАГЕДИЈА ЈЕ ПОТРЕСЛА СРБИЈУ: Ово је Бисера коју је убио бивши муж - познаници тврде Енедин је тешко поднео развод

Foto: Društvene mreže

Enedin Turković (44), iz Dolića kraj Sjenice, usmrtio je bivšu suprugu Biseru Šemović (44), njene roditelje Fehima (64) i Šefku (60), a teško ranio šuraka Bekima (40) i još dvoje komšija, Zinetu A. i Nevzeta A. koji su se tu zatekli, da bi posle bekstva i policijske potere koja je stegla obruč oko njega, samo sebi presudio!

Krvoproliće se, prema priči žitelja ovog pešterskog sela, desilo u porodičnoj kući Šemovića, ugledne porodice iz ovog kraja i to pred maloletnom decom bivših supružnika Enedina i Bisere, koji su se prošle godine razveli.

Prema nezvaničnim informacijama, Enedin Turković se rano ujutru pojavio u domu Šemovića, u kojem su bile i komšije. Došlo je do rasprave i svađe, nakon čega je on zapucao i na licu mesta usmrtio bivšu suprugu, tasta i taštu, teško ranio šuraka, a lakše dvoje komšija koji su se zatekli u kući u vreme krvavog pira.

- Ništa nisam čuo, nikakvu pucnjavu ili vrisku. Moj sin je zatekao Bekima ranjenog u dvorištu, uneo ga je u auto i zaputio se ka bolnici u Novom Pazaru, a mene je pozvao i rekao da se nešto strašno desilo. Otrčao sam do njihove kuće i zatekao stravičan prizor - priča Ramiz, rođak i komšija Šemovića.

Bivši supružnici, Enedin i Bisera živeli su u Nemačkoj, a prema rečima meštana Rasna, razveli su se pre godinu dana. Tokom novogodišnjih praznika došli su u zavičaj, a Bisera je planirala za dan ili dva da se vrati za Nemačku. Ranjene komšije su, navodno, kobnog jutra došle da je isprate na put.

- Stvarno ne znam razloge zašto su se razveli i šta se dešavalo između njih dvoje. Delovalo je da su do tada imali skladan brak. Enedina sam znao površno, iz dobre je kuće, nije mi izgledao problematično i kao neko ko bi mogao da učini ovakav monstruozan zločin. I dalje ne mogu da verujem da je ovo uradio i to pred decom koja će ovu traumu nositi čitavog života - priča jedan od okupljenih ispred doma Šemovića.

Poznanici bivših supružnika kažu da je Enedin teško podneo razvod, da je bio ljubomoran i da pretpostavljaju da bi ljubomora mogla biti okidač za ovaj strašan zločin.

Nakon trostrukog ubistva i ranjavanja još troje ljudi, Enedin Turković je pobegao u nepoznatom pravcu. Jake policijske snage, uz podršku helikoptera, po veoma hladnom vremenu, snegu i vetru, satima su pretraživale ovaj deo Pešterske visoravni.
Osumnjičenog su locirali u njegovom rodnom selu Doliće, blizu granice sa Crnom Gorom, zbog čega su prethodno bili blokirani putni pravci da ne bi prešao u drugu državu.
Nakon što su policajci pozvali pojačanje i opokolili ga, uvidevši da ne može da pobegne, ubica Enedin Turković je izvršio samoubistvo.

Njegovom smrću verovatno je ostala misterija šta je doprinelo da se odluči na stravičan zločin i presudi bivšoj supruzi, tastu i tašti, a teško rani šuraka i puca u nedužne komšije.

RANjENI BEKIM KRITIČNO

RANjENI u pucnjavi su prebačeni u novopazarsku Opštu bolnicu. Povrede Bekima Šemovića su opasne po život, dok je stanje dvoje komšija, Zinete A. i Nevzata A., stabilno.

- Pacijent je primljen sa višestrukim povredama grudnog koša i desne ruke, opasnim po život. Operisan je, ali je njegovo stanje i dalje kritično. Pod konstantnim je nadzorom lekara - kaže načelnik Odeljenja hirurgije Izet Tutić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (4)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)