PORODILA SE U POLJSKOM TOALETU, PA OSTAVILA BEBU: Evo u kakvom je stanju mališan, oglasili se iz bolnice

R. Šegrt

29. 12. 2020. u 09:17

DEČAK kojeg je majka Danijela B. (28) u ponedeljak rodila u poljskom klozetu kod svoje kuće u Mokrinu kod Kikinde nalazi se na lečenju na Klinici za pedijatriju u Novom Sadu i u stabilnom je stanju.

ПОРОДИЛА СЕ У ПОЉСКОМ ТОАЛЕТУ, ПА ОСТАВИЛА БЕБУ: Ево у каквом је стању малишан, огласили се из болнице

Foto: R. Šegrt/Ilustracija

Kako je za “Novosti” izjavila upravnica ove klinike prof. dr Vesna Stojanović, novorođenče nema teške telesne povrede, kako su juče preneli neki mediji.

- Beba nije životno ugrožena, trenutno je u stabilnom stanju, nema teške telesne povrede i sada se nalazi na terapiji i oporavku. Novorođenče je kod nas stiglo pothlađeno, a sada je dobro. Inače, reč je o krupnoj bebi težine oko 4,8 kilograma – izjavila je za “Novosti” u utorak, posle jutarnje vizite, prof. dr Stojanović.

Tek rođeni dečak na Kliniku za pedijatriju u Novom Sadu stigao je iz Opšte bolnice u Kikindi, nekoliko sati nakon rođena. Majka ga je rodila u poljskom klozetu i, po svemu sudeći, tu i ostavila, ali su to primetili ostali članovi porodice i pozvali Hitnu službu. Majka i dete ubrzo su kolima saniteta prebačeni u Opštu bolnicu u Kikindi. Kada su stigli u kikindsku bolnicu porodilja je još imala posteljicu u sebi, saznali smo u ovoj ustanovi. Po bebu je potom došla neonatološka ekipa sa novosadske klinike i svojim vozilom je, u inkubatoru, prebacila na dalje zbrinjavanje i lečenje, dok je majka zadržana na lečenju u Opštoj bolnici u Kikindi.

Istragu o ovom događaju vodi Osnovno javno tužilaštvo u Kikindi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)