IZ HEKLERA PUCAO U NIKOČEVIĆA: U toku potraga za navodnim pripadnikom kavačkog klana

S.Đ.

28. 12. 2020. u 17:48

Služebnici sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije zajedno sa kolegama iz podgoričke policije rasvetli su pokušaj ubistva Muja Nikočevića iz januara ove godine.

ИЗ ХЕКЛЕРА ПУЦАО У НИКОЧЕВИЋА: У току потрага за наводним припадником кавачког клана

Foto: Depozit

Kako saznajemo, kao osoba koja je podgoričkom naselju Konik iz heklera pucao u pravcu Nikočevića, osumnjičen je 34.godišnji Podgoričanin Marko Kilibarda koji opnavodno važi za pripadnika kavačkog kriminalnog klana i koji se trenutno nalazi u bekstvu.

Da je ovaj pokušaj ubistva rasvetljen potvrđeno je i zvanično iz policije:

"Dosadašnja istraga i prikupljeni dokazi ukazuju na osnovanu sumnju da je osumnjičeniK.M. sa direktnim umišljajem pokušao da liši života M.N. iz Podgorice, na način što se, kako se sumnja, 26. januara 2020. godine, naoružan vatrenim oružjem – automat Heckler Koch model EN – MP5 kalibra 9x19 mm, izbrušenog fabričkog broja, dovezao u ulicu Koste Racina u Podgorici, upravljajući sa vozilom marke „Ford Galaxy" na kojem su bile istaknute faslifikovane registarstke oznake.

Osumnjičeni je, sumnja se, vozilo zaustavio na dijelu puta pored mosta na Ribnici, gde je zauzeo pogodnu poziciju i oko 21,35 časova,kada je oštećeni M.N. Nailazio svojim vozilom iz suprotnog pravca, iz zasede prišao vozilu oštećenog i u njegovom pravcu iz vatrenog oružja ispalio najmanje 15 projektila, kojom prilikom je više projektila pogodilo oštećenog pritom mu nanoseći teške telesne povrede, navodi se u saopštenju.

Nakon izvršenog krivičnog dela osumnjičeni je s lica mesta pobegao kroz naselja Konik i Stari Aerodrom, te dolaskom u blizini stočne pijace na

Ćemovskom polju, ubrzivačem požara poliva vozilo, oružje kao i druge predmete i tragove koji su korišćeni i koji su proistekli iz navedenog krivičnog dela, nakon čega je pobegao.

Tokom uviđaja, u automobilu je pronađeno oružje iz kojeg je Kilibarda pucao u Nikočevića, a koji operativno važi za osobu blisku škaljarskoj kriminalnoj grupi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)