KUĆNI ZATVOR ZA GLUMCA: Glumac Bane Vidaković priznao krivicu

S. J. M.

01. 12. 2020. u 15:52

GLUMAC Bane Vidaković sklopio je sporazum o priznanju krivice sa Višim tužilaštvom u Beogradu, koje ga tereti za držanje narkotika. Taj dokument stigao je u Viši sud, koji će na ročištu 17. decembra da odluči da li će ga prihavtiti.

КУЋНИ ЗАТВОР ЗА ГЛУМЦА: Глумац Бане Видаковић признао кривицу

Foto: V.N.

Nezvanično, glumac se navodno nagodio da bude osuđen na šest meseci kućnog zatvora sa nanogvicom i obavezno lečenje od zavisnosti od narkotika. On je priznao da je droga nađena u pretresu stana gde živi njegova i da je bila za ličnu uoitrebu.

Zbog sporazuma Vidakoviću je juče u Višem sudu postupak razdvojen od suđenja Iliji Markoviću, koji je zajedno sa njim uhapšen sredinom jula i koji je optužen za prodaju narkotika.

VIDAKOVIĆ: TO SU BUDALAŠTINE

BANE Vidaković je rekao da su Markovićeve optužbe budalaštine i da ne zna o čemu on priča i šta hoće od njega. Njegov branilca Zoran Živanović nam je kazao da su to gluposti i da ne bi komentarisao ništa, jer tad nije bio u sudnici.

- Ko da mu da pare, Bane Vidaković? Pa on nema 1.000 dinara da mu da, a ne 5.000 evra. To je besmislena priča - rekao nam je Živanović.

Kada su nakon razdvajanja Vidaković i njegov branilac napustili sudnicu Marković je izneo optižbe na glumčev račun i zatražio izuzeće svog branioca Sava Stevanovića i da mu se dodeli drugi.

- Imam veliki problem od Baneta Vidakovića, jer su njegovi advokati kontaktirali mog i nudili mi 5.000 evra da priznam krivično delo koje sam već priznao - rekao je Marković sudiji. - Od tih para moj advokat bi uzeo 1.000 evra, jer je posrednik. To mi je sve on ispričao kad me je posetio u pritvoru. Inače, više se brinuo o mojoj supruzi nego o meni. Nudio joj je finansiranje, dopisivao se sa njom. Nije mi ulio poverenje da ga moj slučaj uopšte zanima.

On je rekao i da je svestan krivičnog dela koje je počinio, da je pogrešio i da se kaje.

Na pitanje sudije da se izjasni o optužbama za nuđenje para advokat Stevanović je rekao da je njegov klijent izmišlja:

- On je delo priznao policijskom inspektoru i pre mog pojavljivanja. Sve je izmislio da bi izigravao žrtvu. Nikakav odnos nemam sa njegovom suprugom, kad me to pitao čak sam mu odštampao i pokazao našu komunikaciju.

Sudija je odlučila da ipak razreši branioca, jer nema adekvatnog odnosa poverenja između njega i klijenta i ne bi mu tokom postupka mogao pružiti odgovarajuću pravnu pomoć. Marković će dobiti novog branioca po službenoj dužnosti, a suđenje je odloženo i nastaviće se 24. decembra.

NAGODBA

U Višem Tužilaštvu ne žele da kažu kakav su sporazum sklopili sa Vidakovićem i kakva ga kazna čeka, dok ga ne potvrdi sud. Kako nam je rekla Irena Bijeloš, portparol tužilaštva, sud može da odbije taj sporazum, a može i Vidaković u međuvremenu da odustane od njega.

Ni glumčev branilac Živanović ne želi da potvrdi da li nagodba podrazumeva šest meseci kućnog zatvora, navodeći da u sporazumu, iako je predat sudu, još nisu definisani svi elementi, da još pregovaraju i da su u njemu neki predlozi uzajamno povezani.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!